Dennis sin utvikling: 12 måneder

Vekst

På ettårskontrollen i dag viste vekten til Dennis 10,3 kilo og 74 cm. Gjennomsnittet for gutter på 1 år er 11,8 kilo og 80 cm, så han er en kort, liten tass. Jeg skulle gjerne sagt at han følger sin egen kurve perfekt – noe han forsåvidt gjør høydemessig, men når det kommer til vekten kunne den egentlig ikke ha svingt mer! Siden han ble født har han vært over hele skalaen fra 14 percentil på det minste til og med 89 percentil på det meste. Helt sinnsykt.

Og for de som ikke vet hva percentil er så er det et skjema for å måle hvordan de små vokser. Den går fra 0-100 der 0 er veldig lav vekt, 100 er veldig høy vekt, og 50 er akkurat på gjennomsnittet!

Motorisk

I følge helsesøsteren følger Dennis utviklingsplanen akkurat som han skal. Hun ble også imponert over at han nå reiser seg opp alene midt på gulvet. Det betyr at han har veldig god kontroll, er sterk og at det ikke er lenge igjen til han tar sitt første skritt på egenhånd. Nå står han veldig stødig uten å holde seg i noe, han reiser seg opp over alt, klatrer, kaster seg rundt og har stålkontroll på det meste.Han går også som en prest om han holder i hendene våre, gåvognen sin eller møbler.

Språk

Språket blir ekstra godt oppfulgt fremover på grunn av øresykdommen hans. Den kan ofte forsinke språket, og Dennis har faktisk ikke lært seg noen nye ord etter at han fikk dette for litt over en måned siden. Han sier likevel de ordene han kunne fra før tydeligere og tydeligere, så jeg krysser alt jeg kan for at det bare er en tilfeldighet.

Nå sier han mamma, pappa, takk, nei og bø uendelig mange ganger hver eneste dag. Ellers sier han også nanna (hade), ah-a (kos) og litt flere ord inni mellom.

Søvn

Han legger seg mellom klokken 19 og 20 hver kveld og sover stort sett alltid til morgenen etter mellom kl. 7:30-8:00. Veldig flink liten gutt! Som oftest sover han på rommet sitt frem til 5 tiden på morgenen. Da får han komme inn til oss og sover videre der uten noe tull. Hender han våkner en gang og to mellom kl.19 og 00, men det er som regel bare å gå inn, gi han tutten også sover han videre.

På dagtid har han fremdeles to lurer, en fra 10-11 og en fra 14-15. Helsesøster fortalte oss at nå når de ble 1 år var det mange som gikk over til én lur, men at vi måtte følge med på hva Dennis trengte selv. Så lenge han sovner fint om kvelden og på dagtid med to lurer er det det riktige. Når han derimot begynner å virke mer våken er det på tide å gå over til en lur.

Generelt

Han vinker til alt og alle (seg selv i speilet er en stor favoritt), han har to tenner, elsker å bade, utforsker hvordan denne verdenen henger sammen hver eneste dag. Elsker å slippe ting i gulvet for å se hva som skjer da. Ledninger, fjernkontroller og tomflasker er de kjekkeste lekene.

Noe mer dere lurer på? Tror jeg har fått dekket det meste, men spør gjerne om det skulle være noe mer!

Legg igjen en kommentar