Når man spiser lavkarbo over en lengre periode kan man gjerne bli litt matlei, og ikke minst få litt avsmak av alt fettet. Da kan det være greit å vite hvilke frukter og grønnsaker du kan spise med god samvittighet for å få en friskere smak! Hva med en smoothie til lunsj en dag for eksempel! Smoothieoppskrift får dere forresten allerede på torsdag. Men før den tid kan dere eksperimentere alt dere vil med frukten og grønnsakene under her!
– 17 frukter og grønnsaker du kan spise på strikt lavkarbo –
Grønnsaker
De fleste vet nok at blant annet blomkål, sellerirot og rosenkål, som kanskje er de vanligste grønnsakene på en lavkarbotallerken er lovlige. Disse under her er derimot ikke like mye brukt, men absolutt lovlig likevel!
Spinat – 0,4 g karbohydrat/100 g
Asparges – 1,1 g karbohydrat/100 g
Agurk – 1,2 g karbohydrat/100 g
Artisjokk – 1,3 g karbohydrat/100 g
Stangselleri – 1,3 g karbohydrat/100 g
Bladsalat – 1,5 g karbohydrat/100 g
Persille – 1,6 g karbohydrat/100 g
Tomat – 1,7 g karbohydrat/100 g
Kinakål – 1,8 g karbohydrat/100 g
Brokkoli – 1,9 g karbohydrat/100 g
Oliven – 0,3 g karbohydrat/100 g
Frukt og bær
Rabarbra – 0,7 g karbohydrat/100 g
Lime – 0,8 g karbohydrat/100 g
Sitron – 2,2 g karbohydrat/100 g
Bringebær – 3,2 g karbohydrat/100 g
Cantaloupmelon – 4,2 g karbohydrat/100 g
Avokado – 0,5 g karbohydrat/100 g
Var det noen du ble overrasket over?