Vi har et ørebarn!

Etter ei uke med tett nese, hosting og feber som kommer og går ringte vi legen i dag morges. Nå var det på tide at noen fikk se på han og finne ut hva som var galt. Vi fikk time allerede 80 minutter senere! Da vi kom ned til legesenteret ble vi ropt inn akkurat på tiden, til tross for at det var nok så fullt av folk. Veldig takknemlig for det!

Legen undersøkte først ørene til Dennis. Han kikket inn, og fant allerede noe han ikke likte. Kikket en gang til, sa ingenting, men gikk plutselig ut og kom tilbake med et større øreapparat. Dette var et apparat som skulle sjekke om Dennis hørte noe. Hjertet mitt dunket litt ekstra fort samtidig som jeg kun tenkte én ting «Er sønnen min døv!?».

Legen sa ikke så mye enda, bare at han hadde funnet noe, men at han ville sjekke resten av Dennis også. Så jeg ble bedt om å kle av han. Legen lyttet på lungene og kikket ned i halsen. Etterpå fikk Dennis leke med trepinnen mens legen kunne forklare oss at Dennis har fått noe som heter Sekretorisk Otitt.

Det betyr at Dennis har væske i mellomøret. En tykk, seig væske som gjør at øret ikke fungerer som det skal. Han har derfor nedsatt hørsel, og kan få det for alltid om han ikke blir bedre. I de fleste tilfeller er det heldigvis kun midlertidig. 4 av 10 blir bedre av seg selv uten behandling, men det er riktignok ikke så vanlig med så små babyer. Vi må derfor innstille oss på at det blir operasjon etterhvert. Da vil han få satt inn et dren for å gjøre at han får normal hørsel igjen.

Det som riktignok øker sannsynligheten for at dette kan gå over av seg selv er tørt og varmt klima. Helt ideelt hadde det derfor vært å reist til syden for å få det til å tørke ut av seg selv. Heldigvis skal vi til Spania med rundt 40 grader i over tre uker i sommer. Så vi krysser fingrene for at det kan gjøre at dette går over av seg selv. Ellers må vi uansett tilbake på kontroller for å følge med på hvordan dette utvikler seg.

Dennis har også vanlig forkjølelse, som er det som har utløst sykdommen. Dette betyr også at Dennis er et såkalt ørebarn, som er mer sykt enn andre, og får blant annet mye oftere og lettere ørebetennelser. En nokså trist nyhet egentlig.

Jeg vil gjerne høre deres erfaringer om noen har hatt barn med Sekretorisk Otitt!

9 kommentarer om “Vi har et ørebarn!”

 1. Sønnen min har lagt inn dren 3 ganger pga mye væske i mellom øret som gjorde at han ofte hadde vondt i ørene,var mye trøtt å nedsatt matlyst..dette ble heldigvis bedre etter dren var lagt inn allerede første gangen,men måtte alikevel legge inn nye to ganger til pga det var fremdeles væske der..men nå etter siste dren datt ut så ikke legen væske i mellomøret men nå var problemet at pga dren over så lang tid har d kommet ett lite hull i trommehinnen,dette håper vi gror av seg sjøl om ikke må han operere..ikke kjekt med ørebarn men heldigvis som regel blir det bedre når di blir større,han min er nå 9 år,la inn dren første gang når han var rett rundt 3 år!
  Lykke til å håper på det beste for deres sønn?

 2. Har hatt nå likens, hørt itj nå når æ gikk i barnehagen sia æ gikk me bommul i øran. Æ fekk også såtte inn dren i øre mett å måtta gå te en spesialist på Aleris, huske desvære itj my av den tia sjøl men å få hjælp av en logoped i tidlig alder angre foreldra mine på sia nu slitt æ me å si r rætt som dæm i trønderlag og slitt me KJ lyda men e fullt forståelig. Æ måtta få en operasjon i løpe av barneskolen pga det ble et hull inni øret mitt som ikke villa Gro av sæ sjøl.

 3. Bra de oppdaget hva som var galt hvertfall, men synd å høre om Dennis 🙁 Håper han blir bedre snart!

  Lillesøsteren min var mye plaget med Sekretorisk Otitt når hun var liten, og fikk lagt inn dren når hun var 2,5 år. Operasjonen gikk helt problemfritt og idag er hun 14 år og er aldri syk, ikke forkjøla en gang! Håper det går like greit for dere ?

 4. Kjenner så altfor godt til den problematikken. Har ei på seks her som har hatt to operasjoner, venter på en tredje.ørebetennelser som blir så intense at de utvikler seg til blodforgiftning to ganger.føler med dere❤❤❤

 5. Det skal nok gå kjempefint for lille Dennis. Datteren min født januar 2016, er ensidig døv og har lett hørselstap på andre siden. Det jeg har lært det siste året er at du skal fortsette å kommunisere med barnet som normalt. Vår datter ligger på samme nivå om ikke bedre språkmessig som andre toåringer ? men drenet vil nok hjelpe Dennis veldig. Stay positive!
  Bare fortsett å kommunisere og synge osv.

 6. Hei! Jeg har hatt den sykdommen selv, og fikk operert inn dren da jeg var liten. Hadde ofte ørebetennelse og øreverk når jeg var liten, uavhengig av om jeg kledde meg nok osv. Var nok bare mer itsatt en andre pga sjukdommen. Jeg har fått nedsatt hørsel (ikke såvmye, men nok til at jeg ikkje får med meg alt) og gikk til jevnlige kontroller på øre-nese-hals avdelingen og målte hørselen. Dette gjorde jeg også med jevne mellomrom på hele barneskolen. Jeg er nå 20 år. Har ikke ørebetennelse eller øreverk mer, men hører som sagt litt dårlig. Det hindrer meg ikke, bortsett fra at folk må gjerna det de sier noen ganger ?går nok fint skal dere se. Alltid ha lue på Dennis?

 7. Jeg er også ørebarn, å sleit veldig når jeg var mindre. Er i dag døv på ett øre og nedsatt hørsel på det andre, men lever normalt. Hadde tilrettelegging på barneskolen, men ikke noe mer utover det.

 8. Har 2 sønner som fikk problemer med ørene sine da de var små. Men de har gjennomgått dren da de var 2 år. De måtte det to ganger. Så har det blitt bedre og bedre. Eldste har vokst det fra seg som er 16 år og han på 12 år også har blitt bedre. Men jeg kunne sikkert skrevet mye mer. Er ikke så glad i nett.

 9. Guttungen hadde dette. Utrolig vondt og slitsomt for han. Han hadde, uten unntak, øreverk annenhver uke fra han var 9 måneder til han var 22 måneder. Da fikk han operert inn dren. Og han ble en ny gutt samme dagen!

  Men før dren operasjonen var han som sagt mye syk med øreverk og smerter. Mange antibiotika kurer. Mye smertestillende. Ibux hjelper forresten MYE bedre på øreverk enn Paracet – bare et tips! Når de har kronisk mello ørebetennelse så har de også vondt selv i de periodene de ikke er syke. De har konstant et trykk inni ørene. Dette resulterte i en sur og grinete gutt. HAn var sjelden fornøyd fordi han hadde mye vondt. Det er dette vi merket bedring på (og selvfølgelig at han aldri ble syk med øreverk lengre!) etter dren operasjonen. Samme kvelden ble han en helt ny gutt og var blid og fornøyd hele tiden ? Men det var hardt da det stod på, både for han og for oss. For de opererer ikke barn før de er nærmere 2 år, det sa de til oss iallefall. Så man må bare komme seg igjennom det.

  Ønsker dere masse lykke til! PS luer på vindstoppere er et MUST HAVE i alle luer dere kjøper nå! ?

Legg igjen en kommentar