Vi har bestemt oss for barnehage!

Nå er søknadsfristen for barnehagevalget over, og jeg kan dermed fortelle dere litt om valget vårt. Det har som jeg har nevnt tidligere vært et veldig vanskelig valg og vi har vært ekstremt usikre ettersom det faktisk har så mye å si for fremtiden til Dennis. Valget sto mellom en stor barnehage med godt rykte som lå i nærheten og hadde buss, men som virket litt for stor, og en mye mindre barnehage med godt rykte, mange dyr og hvor vi vet han vil bli sett, men som ligger litt lenger unna.

Etter mange diskusjoner frem og tilbake meg og Christopher i mellom fant vi ut at det er barnehage A som gjør det enklest for oss. Men igjen er det barnehage B som virker tryggest for Dennis. Det er også denne barnehagen både jeg og Christopher hadde best magefølelse på – noe som også var det som avgjorde valget. Da vi etter å ha snakket frem og tilbake om begge barnehagene avsluttet med å si magefølelsen vår, og begge hadde den samme kunne vi ikke ignorere det.

Dennis har nå en bondegårdsbarnehage på første valget, så krysser vi det vi har for at han kommer inn der. Håper det ikke er for mange søkere! Men om han ikke kommer inn får vi se på det som at det var skjebnen som avgjorde, for barnehage A står uansett på andrevalget.

Nå er mamman i hus godt i gang med planleggingen på hva som må sys og kjøpes inn før barnehagestart i august. Det samme er mormoren og oldeforeldrene hans for Dennis har allerede fått en del ulltøy, utedress, regntøy og ikke minst barnehagesekken dere ser på bildene her.

Gi meg gjerne noen tips til hva det er lurt å ha til barnehagestart!

3 kommentarer om “Vi har bestemt oss for barnehage!”

 1. Lurt å merke alt klærne og skifte klær. Smarteste ha dress som tåler vann. Ha minst mulig utte klær holde styr i.

  Lykke til ?❤

 2. Her må me ha i barnehagen:
  – sovevogn med enten dyna eller vognpose
  – bleier
  – vinterdress/vårdress
  – regntøy
  – støvlar/dock boots/vintersko
  – 3 sett med byttekler
  – vottar og ekstra lue
  – og et sett med mellomkler (enten fleecedress, ulldress eller sett)
  – i noen barnehager må dei også ha tøfler, matboks, flaska, våtservietter og sekk (ikkje tilfelle i vår bhg)
  Å huska navnelappar på alle klær og ting

 3. Som barnehage ansatt har jeg ett tips som du garantert har fått høre hos andre men det er å merke ALT! Med masse unger så kan det fort gå litt i surr hos oss ansatte og det er ikke alltids vi husker hvem som eide de lyse blå sokkene eller den hvite strømpebuksen som ut av ingen steder ligger uforklarlig midt på garderobe gulvet 😀 Det samme går for de gule didriksons vottene som blir forlatt ute ved en sandkasse eller glemt ved klatrestativet og blir tatt inn til feil avdeling- da er det alltids godt å ha en navnelapp sånn at man slipper å måtte kjøpe nytt !

  Marker hver sokk, truse og vott som blir tatt med inn i barnehagen! Om dere tenker å ta med en koseklut eller bamse til hvile stunder så merk dem også! Det er utrolig mange barn som har like ting så er lett for foreldrene, barn og ansatte å miste kontroll på hva som skal hvor 🙂

Legg igjen en kommentar