Ukens spørsmål #59

Hva sa foreldrene deres da dere fortalte at du var gravid første gang? Syns de det var tidlig?

Jeg tror det kom som et sjokk på dem, men de var likevel positive og støttet oss fra første stund. Jeg mistet riktignok ganske kort tid etter at vi hadde fortalt dem nyheten. Så vi fikk ikke snakket veldig mye om det. Reaksjonen den andre gangen filmet jeg, og den ser dere under her. Mamma hadde da spurt meg noen uker tidligere om jeg var gravid, men jeg hadde løyet og sagt nei ettersom de var bortreist og jeg ville fortelle det ansikt til ansikt.

Hvordan går ting med Christopher i forhold til rettsaken?

Vi venter enda på dato for rettsaken.

Hvilke pølser hadde du og hvor kjøpte du de?

Jacobs utvalgte! De skal finnes på meny, kiwi, spar og coop obs.

Har ikke testet, men har vurdert lenge. Er det verdt pengene, for syns de er dyre?

Jeg synes absolutt dem er verdt det, og har vel omkring 10 stykk i skapet mitt. Verdens beste bukser, men ja det koster litt. Derfor det er veldig gøy nå når de er på salg. Hele salget finner du her!

Hvilken størrelse har du? Usikker på hvilken størrelse jeg skal velge.

Ta den størrelsen du vanligvis bruker, men hvis du vipper mellom to går du oppe en størrelse. Jeg ligger mellom M og L til vanlig, så da velger jeg L i denne.

Jeg trener og jeg lurte på hva man kan spise før trening og etter trening?

Tenker du i forhold til lavkarbo? Kan eventuelt skrive et eget innlegg med tips rundt mat før og etter trening.

Kan du legge ut bilde av traktor genseren og lua som han har på seg?

Det kan jeg! Elsker dette settet.

Når dere bestemte dere for å prøve å bli gravide igjen, støtte de dere da, eller syns de at dere burde vente? Dere har jo fått barn ganske tidlig, og situasjonen deres var ikke helt optimal mtp angsten din, jobbsituasjonen din og bosted? (dette er absolutt ikke ment som frekt!)

Litt usikker, men jeg tror ikke vi fortalte at vi prøve igjen ganske fort etter at vi mistet. Jeg vet likevel at hvertfall mamma var klar over at vi prøvde noen måneder før det klaffet ettersom hun hjalp meg med råd til hvordan vi skulle få det til, hehe. Første gang jeg ble gravid er jeg enig i at bosituasjon etc ikke var optimal, men den gang var det heller ikke planlagt. Andre gang derimot hadde vi egen bolig (selv om vi leide), Christopher hadde fast jobb og jeg hadde hatt inntekt hele tiden, så da føler jeg vi var mye bedre rustet. Angsten har ingenting med verken graviditet eller foreldreliv å gjør mener jeg, så velger å ikke svare på den i dette spørsmålet.

Ellers bedret bosituasjonen vår seg veldig underveis i graviditeten da vi kjøpte vår første bolig. Med andre ord kunne vi helt klart ventet lenger og hatt mer på plass før vi tenkte på barn, men det er ting man må «ofre» for å få barn tidlig mener jeg. Tenk hvor mange år vi får sammen med Dennis nå i forhold til om vi hadde ventet.

Kan du fortelle om grunnen til at Christoffer ikke skal ha pappa permisjon?

Av personlige årsaker vil jeg helst ikke dele det. I hvertfall ikke enda.

Det virker som du får gjort så mye ut av dagene. Du syr, blogger og lager mat fra bunnen. Hvordan får du tid til alt? Føler du noen ganger at f.eks sying og blogging går på bekostning av dennis og/eller Christoffer?

Jeg er flink til å jobbe effektivt og sette av tid til det jeg skal gjøre, og føler derfor jeg får gjort en god del nettopp på grunn av det. Ellers er jeg fremdeles hjemme i permisjon og har naturligvis derfor mer tid enn andre som går i full jobb. Når det kommer til om alt dette går på bekostning av mine to menn må jeg innrømme at jeg har dårlig samvittighet ovenfor Christopher inni mellom. For jeg prøver så godt jeg kan å aldri la dette gå ut over Dennis, men da sier det seg selv at jeg må bruke tiden når han sover på dagtid eller etter han har lagt seg om kveldene (som gjerne mange andre bruker til kjærestetid) til jobbing med bloggen, sying og matlaging.

Har det hendt at noen har kommet bort til deg og sagt de leser bloggen din? Hva syns du om det evt?

Ja, det har faktisk hendt flere ganger, og jeg synes det er kjempe koselig!

Hvordan dere gjorde det med pass til dennis? Kan du skrive litt om det? Tok dere bare et bilde av han å møte opp på politistasjonen? hvor lang tid i forveien fiksa dere det?

Vi gikk ned på politistasjonen den 31.mai, da var Dennis to måneder gammel og det var under en måned til avreise. Vi tok bilde av han når han lå på stuegulvet hjemme med et hvitt ark under hodet. Kjørte ned til fotobutikk og fremkalte bildet der, tok det med oss på politistasjonen hvor både Christopher, Dennis og jeg var med, og alt var gjort på under én time!

Hvor mange ml har du i hvert glass?

Det er jeg faktisk litt usikker på ettersom jeg aldri har målt, men jeg fyller et vanlig middagsglass nesten opp til kanten.

Hvordan gikk dere frem fra most mat til mat med klumper/spiser selv?

Vi begynte gradvis etter en liten stund med helt most mat. Det første han spiste med klumper var banan som var most med gaffel i stedet for i blender. Å spise selv begynte vi med ganske raskt etter at han fikk smake skive for første gang. Ellers spiste han maispinner selv fra han var 6 måneder.

Har du tips når babyen ikke er interessert i fast føde?

Mitt eneste tips er å ta ting i babyens tempo. Gjerne la han utforske og prøve å spise litt selv. Om han så bare stapper fingrene i grøten og deretter i munnen er det i hvertfall bedre enn ingenting. Ellers råder jeg deg til å prøve å lage en del mat og moser selv. Lag gjerne så flytende moser du får tid (mer som tykk suppe) i starten, så blir ikke overgangen fra melk så stor.

Hvilken bilstol bruker dere?

Babystolen vi brukte het Maxi Cosi Pebble Plus og den vi har nå heter Axkid Minikid. Veldig fornøyd med begge to!

Hva skal du gjøre når Dennis skal i barnehage?

Da skal jeg begynne å jobbe i barnehage selv også – ikke den samme riktignok.

Det hørtes sykt mye ut å forbrenne nesten 5000 kalorier av å så å si ikke gjøre noe. Hvor mye forbrenner du i løpet av en dag når du trener da?

Grunnen til at jeg forbrant så mye var såklart fordi kroppen min brukte så mye krefter på å kaste opp uendelig mange ganger den dagen. Jeg forbrenner mye mindre på en vanlig dag, selv når jeg trener.

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

En kommentar om “Ukens spørsmål #59”

Legg igjen en kommentar