Ukens spørsmål #57

annonse

Hvor får du tak i alle disse ingrediensene? Vurderer å prøve lavkarbo selv, men var ikke klar over at ingredienser som fiberhusk, sesammel og tagatesse fantes engang. Får du kjøpt alt til lavkarbodietten på vanlige dagligvare butikker, eller må du kjøpe online/i spesialbutikker?

Du får kjøpt mye på dagligvarebutikker, men sparer ofte litt på å heller kjøpe dem i nettbutikker! Gymgrossisten, proteinfabrikken og tights.no er nettbutikkene jeg som ofteste bruker. Om du er ny kunde på sistnevnte får du i tillegg -50 kroner rabatt på første ordre ved å bruke koden 7TJAT. Bruk gjerne dette must have innlegget som inspirasjon for å finne ut hvilke lavkarbovarer du trenger.

Den teddy luen dennis bruker å ha på seg, hvor er den kjøpt?

Den fikk han faktisk av tanten sin til jul, og jeg ser nå at den er utsolgt. Men siden den er så utrolig søt har jeg lett rundt etter lignende luer og funnet noen alternativer. Klikk på bildene under for å kjøpe de forskjellige luene.

Har noen kg for mye og tenkte jeg skulle prøve med lavkarbo. Har du erfaring ned det – eller er du slank som et siv?

Om du blar litt nedover bloggen min ser du hvordan kroppen min ser ut. Per i dag har jeg omtrent 10 kilo jeg vil ned i første omgang ved hjelp av lavkarbo. Og deretter noen kilo til for å bli fitnessklar, men da blir lavkarboen byttet med fitnessdietten. Masse lykke til!

Når bytta dere til sportsdelen? Og når bytta dere barnesete?

Tro det eller ei, men vi har faktisk ikke byttet til sportsdelen enda! Snart 11 måneder gamle Dennis har fremdeles god plass i bagdelen, og ettersom den virker så mye lunere bruker vi den enda. Vi kommer riktignok til å bytte i løpet av de neste dagene på grunn av at han reiser seg opp hele tiden, og det derfor begynner å bli farlig uten seler. Babysetet byttet vi vel da Dennis var 7 måneder. Tok ut nyfødtinnlegget da han var 4 måneder.

Betyr dette at med disse varene vil en ikke legge så mye på seg, i forhold til hvis en hadde spist de vanlige matvarene med mer karbohydrater? Nå hørtes dette spørsmålet litt dumt ut kanskje, fordi det sier seg selv at en legger mindre på seg jo mindre karbohydrater det er, egentlig. Men jeg mener hvis en vil gå ned i vekt, så er dette gode produkter/erstatning for de andre?

Om man velger å spise lavkarbo vil man (med riktig mengde vel og merke) ikke legge på seg ved å bruke disse matvarene i stedet for de originale. Ellers vil det nok også i de fleste tilfeller være et bedre alternativ om du spiser lavkalori. Men nå kommer det selvsagt helt an på hvilket utgangspunkt og hvilket mål du egentlig har.

Blir ikke dette veldig dyrt?

Mange lavkarbovarer er dyrere enn om man skulle spist høykarbo. Forskjellen er bare at man ikke klarer å spise like mye mat på lavkarbo på grunn av alt fettet som holder deg mett lenge. Om man ser på det store bildet vil det derfor ikke være noe særlig dyrere.

Har du noen tips til babymat oppskrifter med kylling og fisk også?

For et kjekt spørsmål! Jeg elsker når dere kommer med innspill, tips og forslag. Kylling- og fiskemiddager skal bli.

Hvilken størrelse har du i buksa? Er den god å ha på?

Jeg har den i min vanlige størrelse. M/30. Og ja, den er veldig god å ha på. Har en del mer stretch enn andre skinnbukser jeg har prøvd tidligere, så dermed føles den mye mer komfortabel. Kan kjøpes her!

Skulle han ikke gi seg der og jobbe fulltid på Egon?

Nei? Han jobbet riktignok fulltid på Egon før.

Skal ikke Christopher ut i pappapermisjon?

Nei, av private årsaker skal ikke Christopher i pappaperm denne gang. Han har likevel arbeidstider som gjør at han får vært med Dennis hver eneste dag frem til kl.15, så han får absolutt mye tid sammen med sønnen sin uansett.

Hvor kjøper du mandler/mandelmel og fiberhusk? Er fryktelig dyrt på helsekost.

Jeg pleier å kjøpe mandler i løsvekt på coop, også maler jeg det til mandelmel de gangene jeg trenger det. Mye billigere! Fiberhusk kjøper jeg her.

Når har dere lyst på barn nr 2? Hvor mange barn vil du ha?

Vi vil gjerne ha barn nummer to innen et par år, men ikke riktig enda. 2-3 år er fin aldersforskjell synes jeg. Når det kommer til antall barn er både Christopher og jeg enige om at vi ikke ønsker mer enn 2 barn.

Hvordan vet du at du er i ketose? Håper du forsetter med lavkarbo for det er veldig gøy med mattips!

Jeg skal absolutt fortsette med lavkarbo! Hadde bare en liten pause i helgen, men nå er jeg tilbake igjen. På apoteket får du kjøpt noe som heter ketosticks. Disse bruker du til å måle i urinen din om du er i ketose! Ellers kan du også måle i blodet hos legen for 100 % nøyaktig resultat.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

Legg igjen en kommentar