Slik lager du perfekt blomkålmos!

 

Jeg bruker en del blomkålmos til middagene mine rett og slett fordi jeg synes det er helt sinnsykt godt. Det er en veldig god erstatter til potetstappe når man er på lavkarbo, men jeg skal være så ærlig å si at jeg faktisk synes det smaker bedre enn det også. Jeg har prøvd litt forskjellige måter å lage det på, men har etterhvert funnet den metoden jeg synes fungerer absolutt best, og hemmeligheten vil jeg gjerne dele med dere nå.

Du trenger:

1 blomkålhode

2 dl kremfløte

1 ss smør

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Slik gjør du:

Start med å skjære vekk alle blader og annet uspiselig fra blomkålet. Kutt deretter hele hodet i små biter. Kok det oppi en liten kjele sammen med fløten, smøret og krydderet. La det koke i omtrent 8-10 minutter under lokk. Deretter moser du alt med stavmikser, og så er den klar. Det blir ikke enklere enn det!

Akkurat denne gang serverte jeg med pannestekt svin, smørstekt løk og baconterninger. Men dette tilbehøret passer som sagt til alt av kjøtt og fisk!

Har du spist blomkålmos før?

En kommentar om “Slik lager du perfekt blomkålmos!”

  1. Dette skal jeg prøve. Høres hodt ut. Har noen kg for mye og tenkte jeg skulle prøve med lavkarbo. Har du erfaring ned det – eller er du slank som et siv?

Legg igjen en kommentar