Middagsglass til under 5 kroner per glass!

Her en dagen lagde jeg igjen en del porsjoner med middager til Dennis. Han varierer mellom å spise sammen middag som oss, sin egen som jeg har laget tidligere og frøset ned porsjonsvis, og en sjelden gang ferdigmat på glass. I dag har jeg lyst til å dele en helt utrolig enkel oppskrift med dere som i tillegg gjør at du sparer en god del penger.

Her får du nemlig 9 glass som koster deg under 5 kroner per glass! Med andre ord er det mye billigere å lage middagen til babyen selv fremfor å kjøpe glass som koster fire ganger mer. I tillegg vet du alt du har oppi retten og kan dermed passe på å variere i det uendelige, for ikke å snakke om at du får ren mat uten tilsetningsstoffer etc. Pluss, pluss og pluss. Det eneste det krever av deg er litt tid.

Akkurat denne oppskriften jeg skal dele med dere nå krever kun 15 minutter av tiden din. Mest sannsynlig raskere enn det tar deg å kjøre på butikken for å kjøpe ferdige glass og så kjøre tilbake igjen.

Du trenger:

cirka 160 gram svinekjøtt (jeg brukte de porsjonspakkene til 20,- på kiwi)

3 løk (eventuelt to store)

1 pose lapskausblanding

1 klatt smør

Slik gjør du:

Start med å koke grønnsaksblandingen sammen med grovkuttet løk. Bruk nok vann til å dekke alle grønnsakene. I mens legger du svinefileten i en ildfastform sammen med en klatt smør og steker den i 5-6 minutter (eller til den er gjennomstekt) på 180 grader.

Etter at grønnsakene har kokt i omtrent 10 minutter heller du av vannet (men ta gjerne vare på det til du er ferdig med middagen), og tilsetter de kokte grønnsakene i en blender. Når svinekjøttet er ferdig stekt tar du det ut og skjærer det opp i strimler før du legger de bitene også i blenderen.

Kjør den enten til det blir en glatt mos eller stopp etter bare et lite trykk (alt etter hvor gammelt barnet er og hvor mye biter han eller hun liker). Dennis liker en del biter i mosen, så jeg kjørte maten hans i omtrent 15-20 sekunder. Om du synes mosen er for fast til tross for at du har kjørt det helt glatt kan du tilsette litt av kokevannet du sparte tidligere.

Oppskriften passer babyer fra 6 måneder og opp.

Noe annet dere vil ha oppskrift på? Middager? Lunsj? Kom gjerne med forslag.

En kommentar om “Middagsglass til under 5 kroner per glass!”

Legg igjen en kommentar