LCHF: sprø kjeks med havsalt

Til lunsj i dag dekket jeg kjøkkenøyen med forskjellige oster, grønnsaker, chorizo og såklart lavkarbo kjeks! Det var flere av dere som lurte på oppskriften på dem, så det tenkte jeg å dele nå. Det er så bra at det finnes så mange gode alternativer til de matvarene som vanligvis er høykarbo – det gjør det så mye enklere å leve godt på lavkarbo.

Du trenger:

2 dl sesammel

2 ss fiberhusk

1 dl sesamfrø

2 egg

1/2 dl vann

3 ss olje

1 ts tagatesse

en klype salt

litt havsalt til topping

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene godt sammen til deigen er jevn og fast. Bruk så litt olje mens du kjevler den ut for at den ikke skal sprekke. Kjevle deigen ganske tynn før du presser ut runde kjeks med et glass. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og bruk en gaffel til å stikke noen små hull i hver av kjeksene, pensle over med vann og dryss over noen flak havsalt på hver kjeks.

Stek dem så midt i ovnen på 170 grader i 15 minutter. La dem kjøles ned i noen minutter før servering! Passer like godt til kjøttpålegg og røkelaks som til kremoster og søtere pålegg.

Absolutt noe å teste ut om du er veldig matlei en dag.

6 kommentarer om “LCHF: sprø kjeks med havsalt”

  1. Denne må prøves! Helt supert at du legger ut LCHF oppskrifter 😀
    Ønsker også flere oppskifter til babymat 🙂 🙂 🙂

  2. Hvor får du tak i alle disse ingrediensene? Vurderer å prøve lavkarbo selv, men var ikke klar over at ingredienser som fiberhusk, sesammel og tagatesse fantes engang. Får du kjøpt alt til lavkarbodietten på vanlige dagligvare butikker, eller må du kjøpe online/i spesialbutikker?

  3. Takk for at du deler oppskrift. Selve kjeksene så litt tørre ut, men blir sikkert snadder når en har på godt pålegg. Gleder meg til å teste ut.

Legg igjen en kommentar