Til lunsj i dag dekket jeg kjøkkenøyen med forskjellige oster, grønnsaker, chorizo og såklart lavkarbo kjeks! Det var flere av dere som lurte på oppskriften på dem, så det tenkte jeg å dele nå. Det er så bra at det finnes så mange gode alternativer til de matvarene som vanligvis er høykarbo – det gjør det så mye enklere å leve godt på lavkarbo.
Du trenger:
2 dl sesammel
2 ss fiberhusk
1 dl sesamfrø
2 egg
1/2 dl vann
3 ss olje
1 ts tagatesse
en klype salt
litt havsalt til topping
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene godt sammen til deigen er jevn og fast. Bruk så litt olje mens du kjevler den ut for at den ikke skal sprekke. Kjevle deigen ganske tynn før du presser ut runde kjeks med et glass. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og bruk en gaffel til å stikke noen små hull i hver av kjeksene, pensle over med vann og dryss over noen flak havsalt på hver kjeks.
Stek dem så midt i ovnen på 170 grader i 15 minutter. La dem kjøles ned i noen minutter før servering! Passer like godt til kjøttpålegg og røkelaks som til kremoster og søtere pålegg.
Absolutt noe å teste ut om du er veldig matlei en dag.
Den kjeksen er kjempegod, den………..
Denne må prøves! Helt supert at du legger ut LCHF oppskrifter 😀
Ønsker også flere oppskifter til babymat 🙂 🙂 🙂
Lina: Skal bli! Har mange på lager, så tusen takk for innspill og ønsker 😀
Hvor får du tak i alle disse ingrediensene? Vurderer å prøve lavkarbo selv, men var ikke klar over at ingredienser som fiberhusk, sesammel og tagatesse fantes engang. Får du kjøpt alt til lavkarbodietten på vanlige dagligvare butikker, eller må du kjøpe online/i spesialbutikker?
Hei! Den teddy luen dennis bruker å ha på seg, hvor er den kjøpt? Såååå fin
Takk for at du deler oppskrift. Selve kjeksene så litt tørre ut, men blir sikkert snadder når en har på godt pålegg. Gleder meg til å teste ut.