LCHF: saftig sjokoladekake med masse smak!

Dere som følger meg på snapchat fikk nok med dere at jeg lagde tidenes lavkarbokake i går? Det var veldig spontant, og jeg fant egentlig bare det jeg hadde i skuffer og skap og kræsjet alt sammen til ei røre. Heldigvis skrev jeg ned målene slik at jeg kan dele denne fantastiske oppskriften med dere.

Kaken er helt uten sukker og gluten, noe lavkarbo i seg selv pleier å være, i tillegg er den mektig og med masse smak. Ikke sånn typisk søt sjokoladekake til barnebursdag, men mer en kraftig sjokoladekake med masse deilig og god smak.

Du trenger:

100 gram mandler

100 gram sukrin

100 gram smør

30 gram bakekakao

noen dråper vaniljeessens

3 egg

1 vaniljestang

2 ts bakepulver

2 ts johannesbrødkjernemel

1/2 dl vann

1 ss pulverkaffe

1/2 dl fløte

en klype salt

Slik gjør du:

Start med å sette stekeovnen på 180 grader. Deretter kverner du mandlene og blander dem sammen med bakekakao, bakepulver, johannesbrødkjernemel og salt i en bolle. Pisk så eggene og sukrinen, vaniljeessensen og vaniljestangen til det blir en luftig røre.

Da tilsetter du melblandingen. Så koker du opp vannet og fløten i en liten kjele og tilsetter kaffepulveret. Rør rundt og la det kjøle seg ned til cirka 37 grader før du heller det oppi sammen med resten. Tilsett det smeltede smøret helt til slutt. Røren kan virke litt rennende, men etter en tur i stekeovnen blir den perfekt. Hell den i en smurt kakeform og la den steke midt i ovnen i 25-30 minutter.

La så kaken avkjøles mens du lager kremen!

Til kremen trenger du:

3 dl fløte

3 ss bakekakao

4 ss sukrinmelis

Slik gjør du:

Start med å piske kremen stiv og tilsett så resten. Rør alt godt sammen med en slikkepott før du smører det utover kakebunnen som nå er helt kald!

Håper det smaker!

En kommentar om “LCHF: saftig sjokoladekake med masse smak!”

Legg igjen en kommentar