LCHF: must have i kjøkkenskuffen – del 2

annonse

Den første delen av must have lavkarbomatvarer i kjøkkenskuffen ble så godt tatt i mot at jeg så meg nødt til å kjøre i gang en runde til. Denne gangen har jeg fokusert litt mer på alternativer til ulike høykarbo matvarer mange gjerne savner når de spiser lavkarbo. For å se pris eller kjøpe de ulike varene klikker du bare på bildet!


 

Hvem er det som ikke savner nudler, ris og spagetti når de starter på lavkarbo? Jeg vil tro det er ytterst få. Nå har du mulighet til å innføre dette gode tilbehøret til middagene igjen. Riktignok med en litt annen sammensetning, men jeg vil tro det smaker ganske godt likevel. Disse inneholder nemlig null karbohydrater!

Fantastiske alternativer til ketchup, Thousand Island og Barbeque saus, alle tre er innenfor lavkarboregelen på mindre enn 5/100 karbohydrater!

Når man spiser lavkarbo er det viktig å tilføre nok fett til alle måltider slik at du unngår å bli sulten. Spis fett så blir du mett! De tre alternativene over her er sunne og gode fettkilder.

Nå har du mulighet til å bake deg et lavkarbovennlig brød på 1-2-3 ved hjelp av pakken over her. Eller hva med ei deilig sjokoladekake uten at du skeier ut? Om du heller vil lage det helt fra bånd av er mandelmel en god erstatter for hvetemel på lavkarbo!

 

Når søtsuget melder seg på lørdagskvelden er alternativene over godkjente. Godteriet er helt fritt for karbohydrater, mens chipsen har rett under 5 karbohydrater i en pose. Absolutt innafor på en lørdagskveld vil jeg påstå!

Deilig karamelsirup er perfekt både i helger og ukedager om du skulle føle behovet for det. Ellers passer lavkarbovennlig pasta perfekt sammen med denne godkjente pastasausen en dag du vil gjøre middagen litt ekstra spennende!

 

Skal du bake eller lage noe annet søtt er sukrin en fin erstatter for sukker og sukrinmelis en god erstatter for melis. Helt perfekt om man skal stelle i stand en deilig dessert! Marshmallowsene kan også nytes med GOD samvittighet hvilken som helst dag i uken.

Vil du ha flere must have innlegg i kjøkkenskuffen?

4 kommentarer om “LCHF: must have i kjøkkenskuffen – del 2”

  1. Betyr dette at med disse varene vil en ikke legge så mye på seg, i forhold til hvis en hadde spist de vanlige matvarene med mer karbohydrater? Nå hørtes dette spørsmålet litt dumt ut kanskje, fordi det sier seg selv at en legger mindre på seg jo mindre karbohydrater det er, egentlig. Men jeg mener hvis en vil gå ned i vekt, så er dette gode produkter/erstatning for de andre? 🙂

  2. Jeg stussa litt over at godteriet ikke har karbohydrater, så måtte inn å se. Godteriet har jo masse karbo. Chipsen var grei, men litt misvisende at du sier at godteriet ikke har noen karbohydrater. Selv om det er uten sukker, kan det være andre sukkerarter som bringer med seg karbohydrater. Sto vel rundt 50-60karbs per 100g, noe som sjeldent er velkommen på LCHF.

  3. Anonym: Godteriet i dette innlegget er helt trygt og velkommen i et lavkarbokosthold. Polyoler er sukkeralkoholer, og tas ikke opp i kroppen. Disse kan derfor alltid trekkes i fra. Med andre ord ser du at det er tilnærmet lik null karbo i godteriet 🙂

Legg igjen en kommentar