LCHF: fastelavensboller helt uten sukker!

På søndag er det både morsdag og fastelaven på samme dag! I den forbindelse har jeg kokkelert på kjøkkenet i dag for å finne ei god bolleoppskrift uten hvetemel og sukker! Det var jammen ikke lett, men jeg fikk det til til slutt. Det eneste jeg ikke likte med bollene var faktisk fargen, ellers smakte de helt fantastisk! Hadde det ikke vært for de mørke mandlene hadde nok også fargen på bollene blitt lysere.

Du trenger:

80 gram mandler

3 ss philadelphiaost

5 ss sukrin

2 ss kremfløte

2 ss kardemomme

1 egg

50 gram smør

1 ts bakepulver

1 klype salt

3 ss fiberhusk

Slik gjør du:

Start med å piske sammen egget og sukrin. Etter en liten stund tilsette du philadelphiaost og kremfløte. I mellomtiden smelter du smøret og kverner mandlene. Bland så alt det tørre sammen i en liten bolle før du tilsette det til alt det våte i bollen. Helt til slutt har du i smøret og lar alt blande seg godt sammen.

La bolledeigen hvile i omtrent 15 minutter før du triller seks like store boller. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og stek dem på 180 grader i 20 minutt!

Mens bollene avkjøles etter steking kan du piske krem av litt kremfløte og sukrinmelis. Skjær bollene i to og ha på masse krem, en klatt sukkerfritt syltetøy fra lerum og så et lite dryss sukrinmelis på toppen!

Håper det smaker!

2 kommentarer om “LCHF: fastelavensboller helt uten sukker!”

Legg igjen en kommentar