LCHF: baconsurret svin med blomkålris og sprø asparges

Det jeg lagde meg til middag i dag har jeg hatt i tankene på helt siden jeg begynte på lavkarbo, men har liksom bare utsatt det hele veien. Helt til i dag! Nå angrer jeg meg i hjel for at jeg ikke testet ut retten tidligere, for herlighet det smakte godt. Blomkålrisen var nok den jeg ble mest overrasket over. Positivt overrasket! Så det kommer nok absolutt til å bli et fast tilbehør til kjøttet fremover.

Du trenger:

1 indrefilet av svin, nok baconskiver til å dekke hele fileten, 1 håndfull asparges, 1 løk, 1 blomkålhode, 1 ts salt og smør til steking

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 125 grader. Surr deretter kjøttet inn i bacon.

Stek så kjøttet på sterk varme i noen minutter på hver side slik at du får en fin og brun skorpe.

Legg deretter svinefileten i ei ildfastform, gjerne med litt smør eller olje i bunn, og plasser formen midt i stekeovnen. Her skal den stå de neste 25-30 minuttene. Bruk gjerne termometer til å måle temperaturen på kjernen.

I mens kjøttet står i stekeovnen begynner du med tilbehøret. Rasp opp et helt blomkålhode. Dette skal så stekes lett på middels varme sammen med litt smør. Det skal riktignok ikke steke så lenge, så pass på så du ikke starter for tidlig.

Deretter kutter du opp en løk og surrer denne i litt smør i stekepannen, samtidig som du koker opp 1/2 liter vann med 1 ts salt. Når vannet koker legger du aspargesen oppi, lar den koke i 1-2 minutt og legger dem deretter oppi iskaldt vann. Da får du den perfekte farge, smak og sprø konsistens!

Så er det bare til å skjære kjøttet opp i skiver og servere alt!

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar