Et veldig viktig og vanskelig valg!

 

Nå trenger jeg deres aller beste tips! I dag var vi på besøk i begge de to aktuelle barnehagene, og vi aner virkelig ikke hvilken vi skal velge. Hensikten med besøket var å finne en favoritt, se hvem som skiller seg ut og hvor vi tror Dennis kommer til å trives best. Men, det som egentlig skjedde var at barnehagen vi egentlig hadde på en foreløbig andreplass plutselig ble favoritten etter dagens besøk.

Og da er vi like langt igjen! Jeg prøve å liste opp positive og negative sider. Kanskje dere kan hjelpe meg litt med akkurat denne biten, se hvilken dere hadde valgt ut i fra listene under?

Barnehage nr. 1

Positivt

Beliggenheten, ligger kun 2-3 minutter i bil fra huset vårt. Veldig godt rykte. Har buss, så får reist på turer og oppleve en god del. Åpningstidene, de har åpent såpass lenge at jeg får hente uansett hvilken vakt jeg skulle ha.

Negativt

Større barnehage med flere ansatte og flere barn. Usikkerheten rundt at han alltid vil bli sett. Stort og uoversiktlig område.

Barnehage nr. 2

Positivt

Akkurat passe stort, så du er helt sikker på at alle vil bli sett. Store naturområder å leke i ute. Høner som går fritt rundt i uteområdene i barnehagen, kaniner, ender – og i perioder lam og kyllinger – inne på området. Godt rykte. Spiserutinene passer veldig godt med slik Dennis er vandt til nå.

Negativt

Beliggenheten, det tar oss omtrent 15 minutter uten rush, men samtidig ligger det kun 6-7 minutter videre fra min arbeidsplass. Åpningstidene, barnehagen stenger samtidig som jeg slutter om jeg har senvakt, så da er vi eventuelt avhengig av at Christopher slutter tidligere eller andre kan hente.

Dette valget er så viktig, og derfor er det så vanskelig å vite hva jeg skal gjøre. Det kommer til å ha så mye å si med tanke på hvordan Dennis blir som person, hva han får oppleve og hvordan han utvikler seg.

Så, vær så snill å hjelp meg, for jeg står virkelig helt fast! Ut i fra det jeg har fortalt, ville dere søkt på barnehage nr.1 eller nr.2, den andre kommer uansett på andrevalget.

12 kommentarer om “Et veldig viktig og vanskelig valg!”

 1. Store barnehager er flinke til å mindre grupper, og de voksne pleier å fordele seg godt på ute området. De som arbeider i barnehager har stort fokus på at barna blir sett

 2. Velg barnegage nr.2
  Ganske sikker på at Dennis kommer til å trives best på den plassen med tanke på at de få som går på den barnehagen vill knytte et mye sterkere bånd med hverandre.

 3. Mine barn har gått og går i en stor barnehage. De har vert veldige flinke til å tilpasse seg barnas behov.
  Mini begynte i bhg når han va 7-8 mnd. Her følget de rytmen til barnet og ikke alltid de ordinære spise og hvilerutinen. Det kom han inni etterhvert.
  De blir jo delt inn i mindre grupper avdleingsvis også, å ha muligheten til å besøke andre steder er kjempepositivt. Dette blir ikke før dennis er 3-4 år. Når de kan sitte i en belte stol, før dette blir det bare turer i nærområde.

  Ser og at viss du velger nr 2 vil barnet ditt få nærhet til dyr. Som er kjempe Koslig , men som du sier dere vil få en utfordring i hentesituvasjon.
  Eg ville vurdert det to ganger før eg valgte den,
  Men vis du er sikker på du har noen til å hente de dagen det skjærer seg med vakter. Så er jo ikke det noen problem.
  Lykke til med valget.
  Prøv å tenk litt praktisk , hva som er litt best for dere og.

 4. At det er en stor barnehage og mange barn er ikke alltid negativt. Min venninne har jobbet både i en stor og en liten barnehage. Hun fortalte at de ofte så at de ungene som har gått i en barnehage med mange barn ofte klarer å tilpasse seg bedre, og ikke blir like skeptisk til store forsamlinger senere. En jeg kjenner har barnet i en liten barnehage (dog ikke så godt rykte) og har fått så mye oppmerksomhet at han ikke klarer å leke pent med andre barn da han er vandt med å ha alle lekene for seg selv og få all oppmerksomheten.

  Som du sier selv, du liker begge barnehagene. Da ville jeg valgt den barnehagen som er mest praktisk i forhold til henting/levering. Hørtes veldig deilig ut med kort avstand.

  Hold oss oppdatert om hvilken det ble da 🙂

 5. Jeg hadde gått for nr. 2! Helt ærlig. Uten å snakke negativt om noen barnehager, synes jeg så at det var Espira dere var på, på nr. 1 .. ? Hvis dette var tilfellet, kan jeg ikke si at jeg synes så veldig mye om denne .. «Kjeden», om du vil. (Har hatt barn der selv) Selvom kanskje «deres» har gode rykter, ville jeg ikke basert hele avgjørelsen på dette. Helt ærlig, nummer to HØRTES mye mer fornuftig ut når du skrev ned hva som var positivt med den. Ja, det vil nok ta lenger tid å komme seg dit, men du skriver «avhengig av at Christopher slutter tidligere eller andre kan hente». Og ja, det kan nok hende at enkelte ganger må noen andre hente, ut i fra det du skriver. Men dersom du forhører deg rundt med familie, og de sier ja til at de stiller opp på forhånd, ville jeg gått for nummer to *sånn*. Dessuten får familien eller de som henter Dennis i barnehagen, knytte mer bånd med han, se han i andre settinger og lære å kjenne han enda mer, han blir enda mer trygg på sin familie igjen. Synes nummer to virket til å ha veldig gode grunnlag, iallefall med alle de dyra! Barna lærer nok veldig mye om dyr, stell og empati for dem, som kan gjøre at de blomstrer som individer selv – fordi de blir trygge på seg selv igjennom noe som er kjekt å holde på med. Å ha såpass tilgang på dyr i en barnehage i 2018 er alt annet enn basic for å si det sånn 😉

 6. Når jeg leste om bhg nr 1 så tenkte jeg at den egentlig hørtes perfekt ut- stor barnehage burde ikke være ett problem om de ansatte har rette rutiner. Jobber selv i en bhg som er ganske stor med ett kjempestor og uoversikkelig uteområde men vi fordeler oss over ommrådene og har alltids noen som går og teller ungene med jevne mellomrom for å sjekke at alle er der og har det bra.
  Det at dem har egen buss er jo bare supert, barna elsker å få dra ut å utforske! skulle ønske at barnehagen jeg jobbe i hadde hatt en sånn, vi har kun to biler så er veldig uhøvlig for vi kan kun ta barna ut i grupper om vi ikke tar offentlig buss som er mye styr!

  men når jeg leste at den andre barnehagen har dyr så slår dette (iallefall hos meg) at den første bhg har en buss. Sjansen til å ¨vokse¨ opp med dyr er jo virkelig noe. Er så mye positive erfaringer å hente av å være rundt dyr!

  Distansen mellom barnehagene er såpass liten at det burde ikke ha noe å si men stengetiden må jo nesten passe med deres timeplaner. utifra hva jeg har lest så ville jeg ha valgt bhg nr. 2 om den hadde klaffet med min og partners timeplan. lykke til med valget, gleder meg til å lese hvilken du velger og hvorfor 🙂

 7. Nr 1 hadde nok jeg valgt. Det å ha en barnehage som ligger i nærheten med lengre åpningstider kan gjøre ting enklere i hverdagen. Jeg hadde tenk på hva som blir mest praktisk for dere. Barnehage nr 2 er større enn den andre og har ikke dyr, men med god ansatte og mulighet til å reise rundt med buss, vil Dennes bli sett og ha muligheten til å bli kjent med dyr på andre arenaer.

  Tenker uansett det som er viktigst er at dere følger magefølelsen dere sitter igjen med etter å ha besøkt begge barnehagene. Lykke til med valget!

 8. Hei!

  Jeg er barnehagelærer og jobber i en barnehage med 5 baser. Har selv min eldste datter der og har søkt inn lillesøster der til høsten. Jeg synes faktisk det er veldig positivt med stor barnehage. Alle blir sett – forskjellen er at de blir sett av flere og at de blir kjent på tvers av basene(som jeg synes er helt fantastisk).

  Tenk deg en liten barnehage i en periode med mye sykdom. Da må man ha inn nye vikarer som barnet ikke kjenner(mest sansynlig) og dette kan skje opp til flere ganger i barnehager. I en større barnehage har man mulighet å flytte på personalet i større grad for å skape mer stabilitet og trygghet for barna.

  Det skal også sies at personalet også er flink å følge opp barn på egen base(i allefall etter min erfaring) så de blir også sett av voksne fra egen base.

  Jeg hører ofte foreldre snakke med litt fremmedfrykt når det kommer til store barnehager, men dra på besøk(som du har gjort). sitter du igjen med en følelse av kaos og at barna ikke blir sett, vil jeg anbefale deg å lete videre. Men vær nå sikker på at det er som du tror.

  Noen ganger når jeg er på jobb kan barn fra min base være på «besøk» på en annen base over lengre tid fordi det er en morsom aktivitet der. Da kommuniserer jeg med de voksne på den basen og passer på at barnet blir sett og hørt. De er da der for barnet mens det er på besøk, og har det behov for voksne fra egen base kommer de, eller henter de barnet. Det hender også at voksne er der sammen med barnet alt etter som behov.

  Ble litt mye dette, men jeg vil bare ikke at du skal bli skremt over at en barnehage er større enn en annen. Når det kommer til valg av barnehage synes jeg begge hørtes flotte ut da.

 9. Hei!

  Jeg er barnehagelærer og jobber i en barnehage med 5 baser. Har selv min eldste datter der og har søkt inn lillesøster der til høsten. Jeg synes faktisk det er veldig positivt med stor barnehage. Alle blir sett – forskjellen er at de blir sett av flere og at de blir kjent på tvers av basene(som jeg synes er helt fantastisk).

  Tenk deg en liten barnehage i en periode med mye sykdom. Da må man ha inn nye vikarer som barnet ikke kjenner(mest sansynlig) og dette kan skje opp til flere ganger i barnehager. I en større barnehage har man mulighet å flytte på personalet i større grad for å skape mer stabilitet og trygghet for barna.

  Det skal også sies at personalet også er flink å følge opp barn på egen base(i allefall etter min erfaring) så de blir også sett av voksne fra egen base.

  Jeg hører ofte foreldre snakke med litt fremmedfrykt når det kommer til store barnehager, men dra på besøk(som du har gjort). sitter du igjen med en følelse av kaos og at barna ikke blir sett, vil jeg anbefale deg å lete videre. Men vær nå sikker på at det er som du tror.

  Noen ganger når jeg er på jobb kan barn fra min base være på «besøk» på en annen base over lengre tid fordi det er en morsom aktivitet der. Da kommuniserer jeg med de voksne på den basen og passer på at barnet blir sett og hørt. De er da der for barnet mens det er på besøk, og har det behov for voksne fra egen base kommer de, eller henter de barnet. Det hender også at voksne er der sammen med barnet alt etter som behov.

  Ble litt mye dette, men jeg vil bare ikke at du skal bli skremt over at en barnehage er større enn en annen. Når det kommer til valg av barnehage synes jeg begge hørtes flotte ut da.

Legg igjen en kommentar