Babymat: sunn laksemiddag på 1-2-3

I dag har jeg tatt en ny runde med middagslaging til minstemann i huset, og denne gang var det laks med grønnsaker og makaroni som sto på planen. Oppskriften gav faktisk hele 17 porsjoner, så nå har vi middag lenge fremover. Jeg skal riktignok lage et par andre retter i morgen også slik at vi kan få variert middagene litt, og ikke spise laks 17 dager etter hverandre. Vi er også veldig flinke til å la Dennis spise samme middag som oss når det er mulig!

Jeg var også litt lat med grønnsakene denne gang og valgte ferdig oppkuttet fra frysedisken i stedet for ferske, men det går fint en gang i blant det også. Derfor må du gjerne bytte ut ingredienslisten med ferske grønnsaker til tross for de fryste jeg skriver opp.

– oppskriften holder til 17 porsjoner –

Du trenger:

700 gram laksefilet uten skinn (omtrent 6 stk)

1 lapskausblanding

1 pose med minigulrøtter

300 gram ukokt makaroni

100 gram usaltet meierismør

dill til fisken og vann til koking

Slik gjør du:

Start med å sette stekeovnen på 180 grader. Legg laksefiletene i ei ildfastform sammen med litt olje i bunn. Dryss over et lite lag dill og la dem steke i omtrent 15 minutter.

I mens laksen står i stekeovnen kan du fikse grønnsakene. Hell alt i ei stor gryte. Hell deretter over nok vann til at du akkurat dekker grønnsakene, eventuelt kan et par stikke over vannflaten. Det aller beste er riktignok å dampe grønnsakene for å bevare alle de gode næringsstoffene, men om du bruker alt kokevannet i blenderen etterpå er det akkurat like bra.

La grønnsakene koke til de er myke. Kok gjerne makaronien samtidig som grønnsakene. Der har det ikke så mye å si hvor mye vann du bruker, bare pass på å ikke bruke for lite.

Når alt er ferdig tilberedt blander du det sammen med meierismøret i blenderen! Jeg måtte ta det i en togang, og tok da halvparten av hver vare i blenderen sammen med 50 gram meierismør. Helte det over i glass, og mikset så sammen resten.

Miks alle ingrediensene sammen til mosen får den konsistensen du ønsker. Dennis liker når det er litt klumper og tyggemotstand, så jeg bruker absolutt ikke blenderen lenge av gangen. Fordel deretter i middagsglass fra kjøpebabymat, tomatpure, salsa etc. Merk glasset med laks og dagens dato før du fryser dem. De holder seg i fryseren i omtrent 3 måneder!

Oppskriften passer for barn fra 6 måneder!

3 kommentarer om “Babymat: sunn laksemiddag på 1-2-3”

  1. Hei, jeg bare har et spørsmål om hvordan dere gjorde det med pass til dennis? Kan du skrive litt om det? Tok dere bare et bilde av han å møte opp på politistasjonen? hvor lang tid i forveien fiksa dere det?

  2. Håper ikke jeg er for sein til ukens spørsmål ? Siste liten, men lurte på noe.

    – Hvilken bilstol bruker dere?
    – Hvordan gikk dere frem fra most mat til mat med klumper/spiser selv?
    – Har du tips når babyen ikke er interessert i fast føde?
    – Hva skal du gjøre når Dennis skal i barnehage?

Legg igjen en kommentar