Vekten til Dennis raser ned!

Den siste tiden har vi vært mye oftere på veiekontroll en tidligere. Det har seg nemlig slik at Dennis absolutt ikke klarer å følge kurven sin. Enten legger han på seg tre ganger mer enn normalen eller så legger han ikke på seg i det hele tatt. Faktisk har han også gått en del ned i vekt.

Vi har derfor vært innom helsestasjonen med jevne mellomrom. Som har spurt om alt som kan spørres om når det gjelder hans matrutiner. De har kjent på kroppen hans og heldigvis konkludert med at så lenge han holder seg der han er nå, og legger på seg 50-75 gram per uke, så skal det gå fint.

Altså, bare se denne kurven her! Den ser jo ikke ut, og er alt annet enn jevn! Da Dennis ble født var han akkurat på gjennomsnittet, men han fikk en litt tøff start på livet og falt derfor litt i forhold til gjennomsnittskurven. Den 20.mai, rett etter at vi var kommet ut fra Haukeland og han hadde vært gjennom sin verste periode med tarminvaginasjon var han også på det letteste, kun 14 persentil.

Etter det steg han sakte men sikkert før vi reiste til syden, og Dennis hang på puppen i tre uker sammenhengene på grunn av varmen. Han kunne jo ikke drikke vann enda, så da ble det morsmelk med masse næring i stedet. En liten stund etter at vi kom hjem roet det seg.

Da han var 7 måneder var han det tyngste han har vært noensinne, 9770 gram, og helt oppe på 89 persentil. Men etter det har det altså bare gått nedover. Vekten synker og persentilen raser ned. Nå er han akkurat på gjennomsnittet, så krysser vi fingrene for at han ikke går enda mer ned nå.

Fortell meg gjerne litt om kurven til barnet ditt!

3 kommentarer om “Vekten til Dennis raser ned!”

Legg igjen en kommentar