Ukens spørsmål #55

Leier dere bil i spania eller tar dere buss/taxi/går?

Vi bor ganske sentralt i forhold te det vi ønsker å gjøre der nede, så vi går til det meste. Om vi skal litt lenger prøver vi å finne buss som går dit, men om vi ikke finner det hopper vi i en taxi! Vi kommer nok ikke til å leie bil 🙂

Siden du går på lavkarbo hvordan alkohol drikker du da? Eller drikker du ikke når du er ute?

Jeg dreit meg litt ut på akkurat dette sist jeg var ute faktisk. Jeg hadde nemlig lest meg opp om dette på forhånd og funnet ut at sprit og zero brus var det aller beste alternativet, og helt fritt for karbohydrater. Tosk som jeg er tenkte jeg derfor at smirnoff north’en jeg har stående i skapet ville være perfekt sammen med 7 up light. Vel, det jeg ikke tenkte på var at denne spriten er blandet ut med hele 200 gram sukker per liter (!!) fikk sjokk da jeg fant det ut.

Heldigvis drakk jeg ikke så veldig mye, men fikk faktisk i meg cirka 80 gram sukker! Utrolig nok var jeg fremdeles i ketose dagen etter. Håper jeg klarte å lure kroppen 😉 Neste gang blir det ren 40 % med light brus! Ellers vil jeg bare legge til at man tåler betraktelig mindre alkohol når man er på lavkarbo, så vær forsiktig!

Hva med lengden?

Lengden til Dennis har vi kun målt på de ordinære kontrollene, siste var 9 mnd kontrollen, og da var han 72,5 cm. En kort liten tass!

Hva heter appen?

Appen jeg bruker til å registrere vekten og høyde til Dennis (samt amming, bleier og alt du måtte ønsker – men jeg gjør ikke dette lenger. Brukte ammefunksjonen HELE TIDEN de første månedene da) heter Baby Connect.

Er Dennis rød håret? Trudde han var blond.

Han har en veldig spesiell hårfarge og det er vanskelig å se hvilken farge det egentlig er ettersom det varierer veldig alt etter hvilke lys vi ser han i. Men det ser ut til å være brunt med en del rødskjær i, eller så er det rødt på grensen til brunt. Verdens fineste hår! Jeg elsker det!

Har du kjøpt overlock? Syntes sømmene så så fine ut og ikke strukket.

Tusen hjertelig takk, så gøy å høre at du synes sømmene ser fine ut, men nei, jeg syr fremdeles på vanlig maskin. Til tross for hva mange tror er det fullt mulig å sy klær på vanlig maskin også, det tar bare litt lenger tid enn på en overlock.

Må du alltid lage flere middager, eller spiser alle lavkarbo middagene dine?

Nei, Christopher er faktisk ganske glad i lavkarbo mat, så han spiser ofte det samme som meg når vi har pizza (oppskrift her), hamburger (oppskrift her) etc. Mens når vi har kjøttretter spiser han akkurat det samme + poteter, ris eller pasta i tillegg. Veldig greit sånn sett! Det hender likevel en sjelden gang at jeg lager to middag – ofte om jeg har fisk, for det er ikke han så glad i 🙂 Dennis spiser vanligvis en helt annen middag som jeg lager opp en del porsjoner og fryser ned med jevne mellomrom. Det hender likevel at han spiser det samme som oss, men da passer vi på å ikke krydre maten og gjør den så babyvennlig som mulig.

Hva er forskjellen på lavkarbo og lavkalori?

Det er veldig stor forskjell på de to begrepene. Lavkalori går ut på å telle kalorier, velge magre produkter og begrense matinntaket, mens på lavkarbo kan du i grunn spise så mye du vil, teller ikke kalorier (i hvertfall ikke de aller fleste), spiser minimalt med karbohydrater og MYE fett!

Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

7 kommentarer om “Ukens spørsmål #55”

  1. Du har vell sluttet å amme nå da? I og med at det ikke er bra for barn å bli ammet når mors kropp er i ketose!

  2. Anonym: Jeg har ikke sluttet å amme, og det er heller ingen problem å amme når man er i ketose 🙂 Spesielt når barnet i tillegg spiser fast føde ved siden av er det i alle fall helt trygt!

  3. Kan du skrive et innlegg om hva planen din er, ang. lavkarbo-dietten?

    Skal du holde deg vekke fra karbohydrater resten av livet, eller er det bare en fase nå?
    Hva gjør du evt. hvis/når du begynner å innta karbohydrater igjen? Vil du ikke da gå opp i vekt igjen, noe som bare fører til jojo-vekt osv.?

Legg igjen en kommentar