Ukens spørsmål #54

Hvor i Torrevieja bor/leier dere? Hadde vært kjekt å fått til å møttes både med og uten barn

Vi leier rett utenfor Torrevieja, på et lite sted som kalles Punta Prima. Ja, det hadde absolutt vært veldig kjekt å fått til!

Vi skal til syden i begynnelsen av mai med vår sønn som da er 8 måneder, har du noen gode tips til hva som er lurt å ha med?

Å, så gøy! Dette kan jeg skrive et eget innlegg om ettersom det sikkert er flere som lurer på det samme! Har noen gode tips og erfaringer fra i fjor sommer som jeg gjerne vil dele med dere!

Jeg har en liten gutt som er akkurat en mnd yngre enn Dennis (født 20.04). Han er veldig lik Dennis i utviklingen. Tidlig språk, men sen motorisk. Flink til å sitte, og liker at vi øver på å gå, men kan ikke krype/åle seg noen retning. Kan heller ikke reise seg, men klarer å sette seg opp. Da vi var på 9 mnd-kontroll fikk vi beskjed om at han var litt forsinket, men at dette ikke gjorde noe ennå. Er så redd det skal være noe galt med ham! Alle de andre babyene i barslegruppa mi krabber nå!! Kan ikke du skrive litt om dine følelser rundt dette?

Det er absolutt ikke noe galt med han, og før du vet ordet av det har han tatt igjen de andre motorisk, men ligger foran med språkutviklingen. Babyer utvikler seg i rykk og napp og plutselig lærer han alt på en gang. Dennis har for eksempel nettopp lært å sette seg opp, og like etter begynte han å krype, reise seg opp gå når vi holder han i hendene. Men likevel kan han enda ikke åle seg fremover. Ta det med ro og godta at han utvikler seg i sitt eget tempo, det har jeg etterhvert innsett at jeg måtte gjøre selv også, for jeg kjenner meg absolutt igjen i tankegangen din.

MEN det du kan gjøre for å oppmuntre han til å lære å åle og krype etc. er for eksempel å legge ting du vet han elsker et lite stykke utenfor rekkevidde foran han, og så hjelpe han til komme seg frem når du ser han prøver. Vi øvde en del på krypingen på akkurat denne måten. Dennis strakk seg nemlig helt opp på armene, men bena hang etter som et slips. Da satte jeg meg bak han, løftet bena opp så han sto i krypestilling, også oppmuntret vi han til å flytte armene fremover. Så satt jeg bak og flyttet bena etter. Etter en liten stund reiste han seg i krypestilling selv og prøvde på det samme. En dag fikk han det til! Så, det er gjerne et lite tips å ta med seg. Bare pass på å øve når han vil, så han ikke synes det blir et ork.

Hvor du har bestilt labelsan fra?

Labelshop.no

Åå, trodde du skulle gå for kontantstøtten jeg?

Ja, det skal jeg. Kontantstøtte fra april til august, men så begynner han i barnehagen da.

Er det ikke 1 mars som er frist for hovedopptaket i hele landet for å søke barnehage?

Da er det nok ulikt landet over, for her i distriktet er fristen 15.februar. Måtte dobbeltsjekke nå når du skrev det, men det er altså det som stemmer her.

Når kan man smøre babyer/barn med solkrem? ? Eller når er anbefalingene?

Anbefalingen sier at man ikke skal smøre barn under 1 år med solkrem. Dette fordi babyer hud er så mye tynnere enn voksnes, og den absorberer derfor de aktive, kjemiske ingrediensene i solkrem langt lettere. Derfor bør man gjøre alt man kan og bruke uv-telt, hatter, uv-klær og skygge for alt det er verdt. Om man likevel på ingen måte klarer å unngå at babyen utsettes for sol kan du smøre en bitteliten klatt på babyens håndbak og kinn, men ingen andre steder. Dette bør likevel ikke gjøres før barnet er minst 6 måneder. Barn under det skal absolutt ikke smøres med solkrem.

Når det er sagt klarte vi oss helt fint i Spania i tre uker i rundt 40 varmegrader med en liten som da var 3-4 måneder uten å smøre han en eneste gang. Han var heller ikke i nærheten av å bli solbrent. Vi brukte mye uv-telt og uv-drakt, gjerne samtidig. Ellers fikk han også kjøle seg ned i bassenget til hotellet når det var skygge over, eller i babybassenget sitt på takterrassen under en parasol.


Lurer du på noe til neste ukes spørsmål?

4 kommentarer om “Ukens spørsmål #54”

  1. Jofrid: Vi kommer nok ikke til å leie bil nei. Men går tid det meste, også blir det buss eller taxi de få gangene vi skal litt lenger 🙂 Det var i hvertfall det vi gjorde i fjor, og det fungerte utmerket!

  2. Siden du går på lavkarbo hvordan alkohol drikker du da? Eller drikker du ikke når du er ute??

Legg igjen en kommentar