Symptomene på at den første tannen var på vei!

Som jeg har fortalt dere tidligere har Dennis nå fått sin aller første tann, og den er allerede på god vei ut i tannkjøttet hans. Han virker ikke så veldig plaget nå lenger, men jeg tenkte jeg kunne skrive litt om hvilke symptomer han hadde i forkant.

Veldig øm, hovent og klumpete tannkjøtt på selveste julekvelden, nøyaktig 10 dager før tannen brøt gjennom. Det virket også som han hadde en del vondt akkurat denne kvelden og natten. Fikk paracet som lindret noen timer.

Dagen etter var tannkjøttet normalt igjen. Han virket også fin i formen.

Hadde en del grineperioder i dagene etter, spesielt på kveldstid, uten at vi så noe til denne tannen.

Samme dag som tannen brøt gjennom ville han nesten ikke spise noenting. Kun småplukket i en klementin. Et par rosiner gikk ned til slutt, men til og med det var ikke populært. Grøt og middag kunne vi bare glemme. Han ville heldigvis amme.

Han våknet brått og hylskrek etter at han hadde lagt seg, holdt på i omtrent tre timer, fikk paracet, og når jeg kjente i munnen etter at han hadde roet seg var tannen såvidt kommet gjennom.

Hvilke symptomer hadde barnet ditt når den første tannen var på vei?

2 kommentarer om “Symptomene på at den første tannen var på vei!”

  1. Absolutt ingen symptomer når han har fått tenner faktisk ?? plutselig så er de bare der ?

  2. Veldig like symptomer som du beskriver. Kunne kjenne meg igjen i alle du skrev faktisk 😉 Vi klarte heldigvis å lure i babyen litt mat. Gav en leke i ene hånden, og da gapte hun og spiste most mat uten at det gjorde vondt. Var en del våken på natten av både sult og sikkert vondt i tannen. Ikke lett for de små skjønne.

Legg igjen en kommentar