Nå har jeg endelig tatt et veldig vanskelig valg!

Herregud så stor gutten min allerede har blitt. Det slo meg en dag i forrige uke da vi plutselig måtte inn på avdelingen for små gutter, og ikke nyfødt, for å kjøpe klær til Dennis. Jeg gikk som alltid direkte bort til nyfødtavdelingen, men da jeg lette gjennom størrelsene kunne jeg ikke finne et eneste plagg i størrelse 80. Jeg kikket opp på skiltet; nyfødt 50-74. Oi, vi må vist på neste avdeling, sier jeg til Christopher.

Tenk at han allerede er blitt så stor! Jeg føler tiden løper fra meg. Plutselig kom jeg også til å tenke på at det faktisk bare er et halvt år igjen før Dennis begynner i barnehagen, og at vi er nødt til å søke barnehageplass. Det har vi heller enda ikke gjort. Jeg har likevel hatt planen klar en stund, og hadde to barnehager som favoritter. Spørsmålet var bare hvordan jeg skulle rangere dem.

Dilemmaet er nemlig at jeg er livredd for at Dennis ikke skal bli sett når han begynner i barnehagen. Jeg vil ikke at han skal få sosial angst, bli stengt ut og være mye alene – og slike ting starter jo ofte i barnehagen. Derfor er det veldig viktig for meg at jeg vet han blir sett. De to barnehagene jeg har som favoritter har begge et utrolig godt rykte, men utenom det er de veldig forskjellige.

Den som ligger absolutt nærmest oss (faktisk bare noen få minutter å gå) er ganske stor, som gjør at frykten for at han skal bli glemt titter frem. Den andre barnehagen det står mellom ligger et stykke unna, 15-20 minutter å kjøre, men er igjen veldig liten, så her vet jeg at han kommer til å bli sett. Så, hva skal veie høyst? Beliggenhet eller trygghet..?

Jeg har i hvertfall på et eller annet vis bestemt meg til slutt. Men om det er det riktige valget aner jeg ikke. Ellers kan jeg heldigvis ombestemme meg hver dag frem til 15.februar. Nå blir det spennende å se hvor han kommer inn – forhåpentligvis på begge, så har jeg enda noen måneder på å ta den endelige beslutningen!

10 kommentarer om “Nå har jeg endelig tatt et veldig vanskelig valg!”

  1. Søkte plass til aurora forrige uka eg.. hu er bare 6 mnd 😮
    Celine va 2-3 mnd når eg søkte plass..
    Me er veldig fornøyd med aksdal og dei minste blir veldig ivaretatt 🙂

  2. Vil anbefale deg studentbarnehagen!! (Trenge ikke være student for å søke!) En heeeeelt fantastisk barnehage, som ikke er for stor og der barna VIRKELIG blir sett!! Aldri hørt ett vondt ord om bhg og har bare positive opplevelser med barnehagen selv! Og den ligger jo ikke så kjempe langt fra dere! (Ligger ved haugaland og vardafjell vgs)

  3. Er det ikke 1 mars som er frist for hovedopptaket i hele landet for å søke barnehage? Eller er det andre frister der du bor. Vi må også søke, føles så rart, hun er jo bare 7mnd ?

  4. Det ligge en barnehage med presthaugblokkene, hørt mye bra og de minste blir sitt. Ville valgt trygghet ovenfor beliggenhet:)

  5. han får ikke plass på begge barnehagene, men hvis han får plass på 2. valget deres kan dere velge å stå på venteliste på 1. valget. Får han plass på 1. valget får han ikke automatisk plass på 2. valget. Der fylles det opp av andre barn. (om ikke dere har veldig mange barnehageplasser ifht barn og barnehagene ikke klarer å fylle opp plassene sine).

  6. Han blir sett uansett hvilken barnehage han er i. Småbarnsavdelingene er ikke store. Det som er viktig og se på er hvor mange barn det er per voksne. Der vi går er det 8-9 stk på småbarnsavdelingen. og 3 voksne. Alle barne blir sett. Selvom barnehagen er stor er det flere avdelinger og mange ansatte. ikke tenk på det. VELDIG greit å velge den barnehagen som blir mest praktisk for dere (selvsagt også høre hva andre sier om den). Det er forresten også helt fantastisk å kunne trille å hente i bhg. Tenk på høsten når det er såå mye kult å se på veien hjem.

Legg igjen en kommentar