15 must have varer på kjøkkenet for deg som spiser lavkarbo

Smør og fløte

Jeg bruker smør og fløte i nesten alt jeg lager. Ikke bare gir det en deilig smak, men det er også kjempe gode matvarer for lavkarboere.

Nøtter, frø og kokos

Kan brukes som topping på deilige grøter, yoghurt, desserter eller bare som ekstra snacks om du føler for det en dag. Frøene kan også brukes når du lager hamburgerbrød (oppskrift på hamburgerbrød finner du her), og kokosmassen kan brukes som smakstilsetning i det meste. Jeg har blant annet laget minipannekaker med kokos (oppskrift finner du her).

Rosenkål, kjøttdeig og bacon

Førstnevnte har jeg faktisk ikke likt tidligere. Eller, det vil si, jeg har syntes disse små, grønne ballene har sett fryteklig skumle ut, så jeg har ikke turt å smake. Men det var faktisk veldig godt, og nå bruker jeg det som tilbehør til de aller fleste middager. Kjøttdeigen kan man lage masse deilig mat av, eller bare spise det som vanlig, oppkappet kjøttdeig – supert for oss som spiser lavkarbo. Bacon brukes også til masse. Alt fra frokost (oppskrift på egg og bacon finner du her) og middag (oppskrift på hamburger finner du her og oppskrift på baconsurret svin med blomkålmos finner du her).

Sukrin, sukrinmelis, johannesbrødkjernemel og vaniljeessens

Sukkererstatning er genialt, og disse to smaker helt herlig. Til venstre er erstatning for sukker og til høyre er erstatning for melis. Kjempe gøy hvis man skal lage desserter, kaker eller noe annet godt. JBKM er mel erstatning uten karbohydrater. Jeg har blandt annet laget smørgrøt ved hjelp av denne, og oppskriften på den kommer mandag neste uke! Vaniljeessens er godt å bruke som erstatning til vaniljesukker i desserter eller andre ting du vil smaksette med vanilje.

Kokosolje og mørk kjøttbuljong

Kokosolje inneholder masse fett, og er dermed perfekt både til baking, steking og på brødskiva. Den gir også deilig smak til smoothie, shaker og bakverk. Dere skal ikke se bort i fra at det kommer noen oppskrifter med denne fremover, for dette er et skikkelig godt produkt som mange er redd for å bruke. Kjøttbuljongen er perfekt som base til suppe ettersom den er nesten helt uten karbo. Kutt opp litt grønt og kjøtt og ha oppi så har du den perfekte suppen!

Hvilke produkter ser du på som must have på kjøkkenet?

3 kommentarer om “15 must have varer på kjøkkenet for deg som spiser lavkarbo”

  1. Så fin blogg du har ordnet deg 🙂 Synd det som skjedde med den andre bloggen din, men vil tro du får denne til å fungere kjempefint også! 🙂
    Varme klemmer fra meg

Legg igjen en kommentar