LCHF: verdens beste ostekake!

Okei, sitter du klar med penn og papir? For denne kaken her er virkelig verdens beste lavkarbovennlige kake, og du er nødt til å smake den! Skriv ned det du trenger på ukens handleliste og bak kaken til helgen. Den smaker om mulig enda bedre enn den ser ut, og jeg har enda ikke møtt på en person som ikke liker den – lavkarber eller ei.

Dette trenger du til kakebunnen:

2 egg

100 gram mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)

100 gram meierismør

100 gram hasselnøtter

noen dråper vaniljeessens

3 ss sukrin

Slik gjør du:

Smelt smør og sjokolade i en kjele. La det så avkjøles mens du pisker eggene. Rør eggene inn i smør- og sjokoladeblandingen. Mal hasselnøttene (evt kjøp ferdigmalte) og tilsett dem til blandingen.

Ha så i noen dråper vaniljeessens og sukrinen. Hell det hele over i en smurt kakeform og stek bunnen på 180 grader i 15 minutter.


Dette trenger du til toppingen:

2 dl vann

saften av 2 lime

3 ss sukrinmelis

6 plater gelatin

200 gram tine naturell kremost

300 gram seterrømme

3 dl kremfløte

100 gram sukrinmelis (ikke bland med de 3 ss over her)

vaniljeessens

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Samtidig koker du opp 2 dl vann i ei kjele. Når vannet i kjelen koker klemmer du gelatinplatene tom for vann og har de oppi kjelen. Tilsett så limesaften og 3 spiseskjeer sukrinmelis. Rør godt og sett blandingen i kjøleskapet til den blir kald, men pass på så den ikke stivner.

Mens blandingen står kaldt kan du piske krem av fløten. Deretter tilsetter du rømme, kremost, noen dråper vaniljeessens og 100 gram sukrinmelis. Når blandingen er fin og jevn tilsetter du den avkjølte gelatinblandingen. Rør godt før du heller ostetoppingen over kakebunnen (men pass på så kakebunnen er avkjølt først).

La kaken stå i kjøleskapet i 4-5 timer, så er den klar til servering! Ha gjerne over nøtter, bær, eller sukkerfri saus – jeg har DENNE sukkerfri jordbærsausen (på supertilbud nå) og tinte bringebær som har vært frosne. De er ekstra myke og søte – perfekt på kake.

 

3 kommentarer om “LCHF: verdens beste ostekake!”

  1. Så veldig godt ut. Skal prøve denne til et jubileum i helga. Hvilken str på kakeform bruker du?

Legg igjen en kommentar