LCHF: hamburger med brød og dressing

Altså, oh my god, jeg lagde meg verdens beste burger til middag i dag. Tenk at dette er BRA å spise når man går på lavkarbo. Jeg kommer ikke over hvor mye jeg digger denne livsstilen/dietten. Skal jeg være ærlig tror jeg faktisk at jeg ønsker å gå tilbake til lavkarbo når jeg er ferdig med fitnessdietten min og har stilt i fitness. Man kan jo spise både bacon, fløte og en hel haug med rent kjøtt, fisk og fett uten å få dårlig samvittighet. Hver dag er en fest!

Jeg bakte hamburgerbrød og lagde dressingen fra bunn i dag, og det er de to jeg deler oppskrift på i dette innlegget. I tillegg tipser jeg dere om hvordan dere kan mikse sammen den perfekte burger. Jeg brukte forresten løvsteik som kjøtt i midten.

Du trenger (til 4 hamburgerbrød, 8 deler):

6 egg

1/2 ts salt

1 ss fiberhusk

200 gram philadelphiaost (originalen, ikke light som jeg har bilde av her)

1/2 ts bakepulver

6 ss linfrø

Litt oregano, sesamfrø og havsalt til topping

Slik gjør du:

Skill plommen fra hviten, men ta vare på begge deler. Start med å piske bare plommene til de er luftige og lyse i farge. Dette kan ta litt tid. Bland så inn philadelphia, fiberhusk og salt før du heller det over i ei annen bolle.

Pisk så eggehvitene alene til de er luftige, og vend dem forsiktig inn i den andre blandingen med en slikkepott. Tilsett bakepulver og linfrø til slutt.

La røren hvile litt før du fordeler den på et brett med bakepapir.

Dryss oregano, sesamfrø og havsalt på fire av dem og stek dem så på 200 grader i omtrent 15 minutter.

Dressingen


Du trenger:

3 sylteagurker

1/2 dl creme fraiche

1/2 dl majones

1 ss chilisaus

1 ts chilikrydder

Slik gjør du:

Start med å hakke opp syltagurkene i ønsket størrelse. Jeg hadde ganske små biter.

Bland så alt sammen og rør godt. Vips! Vanskeligere er det ikke.

Nå er det bare til å mikse alt sammen. Bruk hamburgerbrødene uten krydder til bunn, og mikse så slik du vil.

Om du trenger litt inspirasjon gjorde jeg det slik:

Resultatet ble fantastisk, og burgeren mettet så godt i seg selv at jeg absolutt ikke trengte noe tilbehør til.

Synes du det ser godt ut?

 

 

3 kommentarer om “LCHF: hamburger med brød og dressing”

  1. Hei. Disse er geniale…brukes bl.a til min «brødvariant». Masse gode oppskrifter ig inspirasjon hos deg🤗 Disse hamburgerbrødene, hvordan oppbevarer du dem? Mvh Line

  2. Line: så gøy! Om jeg skal spise dem i nær fremtid har jeg dem bare i en pose i kjøleskapet. Men vanligvis pleier jeg å fryse dem også ta opp etterhvert som jeg skal bruke dem 😍

Legg igjen en kommentar