LCHF: deilig løksuppe med en twist!

I går lagde jeg tidenes beste løksuppe! Den smakte så godt at jeg faktisk er i tvil om jeg har smakt ei så god suppe før. Det beste av alt med hele suppa er tross alt at den både er lavkarbovennlig og raskt å lage!

Du trenger:

1 liter vann

3 ts mørkbuljong (pulver fra toro sin pose)

1 dl kremfløte

2 løk

50 gram smør

100 gram sellerirot

Slik gjør du:

Start med å koke opp vannet sammen med buljongpulveret. Mens det koker opp kan du skjære opp løkene. Jeg valgte å ha litt store biter for å gjøre det ekstra spennende, og skjærte dem derfor opp som appelsiner. Skjønner du? Først i båter før jeg delte hver av båtene i to. Tilsett løken i suppen!

Skjær så opp selleriroten. Denne skjærte i smale strimler. Om du ikke er så glad i sellerirot kan det kanskje være en idé å stavmikse den etter at den er kokt myk..? Kok den i såfall i en egen kjele og tilsett den i suppen når den er ferdig most. Den kan selvsagt også sløyfes, men jeg syntes det var prikken over i-en i suppen, og det gav den en spennende twist.

Deretter tilsatte jeg smøret og kremfløten og lot det hele småboble på svak varme i 3-4 minutter. Du kan spise den som den er, men for å gjøre den enda mer spennende kan du også servere med løkringer som er stekt gylne i smør og litt ruccola.

Resultatet ble kjempe bra! Verdt å teste ut om du har fet mat langt oppi halsen en dag. Suppen er frisk og god på smak, og litt lettere å spise enn den vanlige lavkarbomaten.

Legg igjen en kommentar