LCHF: Crunshy pannebrød – det perfekte alternativ til brød!

       

Jeg måtte tenke meg om en god stund før jeg bestemte meg for hva jeg skulle kalle disse, for de er liksom en god blanding av pannekaker, brødskive og knekkebrød! De lages i stekepanne, er tykke som brødskive og sprø bunn som knekkebrød. Med andre ord, pannebrød ble liksom en god miks, men kom gjerne med andre alternativer til hva jeg kan kalle dem.

De er perfekt til både frokost og lunsj, og kan toppes med det meste. Spesielt godt sammen med deilig pålegg!

Dette trenger du:

Edamer ost

4 egg

1 dl fløte

en klype salt og pepper

Slik gjør du:

Dekk bunnen av stekepannen med ost. Om du er glad i egg kan du fint bare ta ett lag, jeg derimot er ikke superbegeistret for eggsmaken, så jeg tok dobbelt opp med ost for å kamuflere det litt. Det fungerte utmerket! Jeg dekket altså bunnen i stekepannen med to lag ost og skrudde på middels til høy varme.

I mens dette sto i stekepannen pisket jeg sammen eggene, fløten og krydderet.

Da jeg var ferdig å piske dette lett sammen var osten i pannen smeltet. Nå skal eggeblandingen helles over osten før stekepannen skal dekkes med et lokk (kan også bruke aluminiumsfolie om du ikke har lokk).

La det stå til eggeblandingen har stivnet og undersiden er gyllen brun. Trekk av platen og vent til det er avkjølt før du smører på akkurat det du måtte ønske!

Synes du det ser godt ut?

2 kommentarer om “LCHF: Crunshy pannebrød – det perfekte alternativ til brød!”

  1. Dette så knall godt ut ! Kan man bruke Norveiga, eller blir ikke det fullt det samme ? 🙂 Trine

Legg igjen en kommentar