Dette trenger du til en nyfødt!

Venter du en baby nå i sommer? Kanskje den aller første. I så fall er du kanskje usikker på hva du faktisk trenger til den lille. Jeg har derfor lyst til å dele noen gode tips med dere. Her får du en utfyllende liste med alt du trenger til sommerbabyen!

Klær

Tenk praktisk og kjøp klær som ikke må tres over hodet den aller første tiden. Ellers er det også supersmart med bukser og pysjamaser som har føtter. Klærne som er listet opp under her er det forresten et minsteantall du bør ha, men om du ikke vasker klær så ofte kan det være lurt med et par plagg til.

5-7 bodyer, både med lang og kort arm

2-3 strømpebukser

4 pysjamaser

3-4 sparkebukser/bukser

1 tynn jakke

2 tynne luer

sokker (se antall etter hvor mange bukser du har med «føtter»)

Hjemme

Når du kommer hjem fra sykehuset er det greit å ha litt utstyr klart. Man kan plutselig kjenne spørsmålet om hvor man skal legge babyen når man ikke har den rullende plastsengen lenger. En vippestol og/eller babynest er derfor noe du absolutt bør ha. Babygym har også babyen glede av tidligere enn mange tror.

Vippestol

Babygym

Lekematte/teppe

Babynest

Ei leke eller to for de aller minste

Lekegrind (ikke et must, men har du flere barn eller dyr kan dette absolutt være lurt)

Ut på tur

En trygg og god bilstol er vel det viktigste kjøpet du gjør, og dette bør du også være ute i god tid med. Du vet aldri om babyen kommer før tiden, og bilstolen trenger du tross alt når dere skal hjem fra sykehuset, så det bør absolutt være plass. Å velge barnevogn kan kanskje være det vanskeligste valget. Prøv å tenke på når du kommer til å bruke den, terrenget rundt deg, om den skal mye på reise eller inn og ut av bil.

Barnevogn

Regntrekk

Insektsnetting

Solskjerming til vogn

Vognpose

Liten dyne + dynetrekk

Stelleveske med stellematte

Ullteppe

Vognleke

Babybilstol

Baksetespeil

Solbeskyttelse til bilvindu

Bæresele eller bæresjal

Reiseseng

Stelle og bade

Det kan være lurt å gå til innkjøp av et stellebord med gode oppbevaringsmuligheter slik at du har det du trenger i nærheten av stelleplassen.

Badebalje

Stellebord med stellematte

Bleier

Bleiebøtte

Refill til bleiebøtte

Tørre vaskekluter (til den første tiden)

10-15 gulpekluter

2-3 badehåndklær (gjerne med hette)

3-4 myke stellehåndklær til stellematten

Zinksalve og badeolje

Neglesaks til baby

Badeleke

Amme og spise

De første månedene brukte jeg konstant ett engangsammeinnlegg innerst mot brystvorten som tok i mot melken jeg lekte, også et ammeinnlegg i ull utenpå der som holdt det varmt så jeg ikke skulle få brystbetennelse. Dette er spesielt viktig når det er kaldt ute! Salve til såre brystvorter bør du også ha med deg på sykehuset når du skal føde, for det er ofte sårt hele den første uken.

2-3 amme bh’er

2-3 ammetopper

2-4 ammeinnlegg i ull

Engangsammeinnlegg

Ammepute

Krem til såre brystvorter

Brystpumpe

1-2 tutteflasker (så kan du heller kjøpe flere senere om du ikke kan amme)

2-3 smokker

Sove og kose

Babyen er vandt til å ha det lunt og varmt i mors mage, og derfor kan det være lurt å ha et saueskinn tilgjengelig til å la babyen hvile på. Ellers bør både madrass og dyne være av god kvalitet så reduseres sjansene for at den lille får støvallergi senere i livet. Husk at tisselaken også stopper gulp og andre uhell, så bruk det fra dag 1!

2-3 tepper

Sprinkelseng eller vugge (eller begge deler)

Madrass

2 tisselaken

2-3 laken

Dyne + 2-3 dynetrekk

Lammeskinn

Babycall

Kosebamse eller koseklut


Er det noe du vil tilføye?

Legg igjen en kommentar