Dennis sine spise- og soverutiner

Rett før nyttår og et par dager over slet vi skikkelig med leggingen av Dennis. Han sovnet fint men våknet stort sett alltid igjen innen et par timer og holdt det da gående til langt på natt. Jeg har mine anelser om at grunnen bak denne nattevåkingen kan være todelt.

Den ene grunnen tror jeg er fordi vi var mye borte i desember. Mye på besøk, og selv om vi la Dennis til samme tid hver dag for å prøve og opprettholde rutinene hans, sov han i ulike senger annenhver natt, noe som til slutt viste seg å gjøre han mer urolig. Den andre grunnen tror jeg rett og slett var at rutinene ikke passet han lenger. Vi har hatt de gamle rutinene veldig lenge, og nå som Dennis har blitt eldre trenger han litt mer våkentid fra andre lur til han skal legge seg til kvelden.

Nå fungerer rutinene superbra og vi er strålende fornøyd! Om noen av dere har barn på samme alder og er på let etter nye rutiner kan kanskje våre være til hjelp..?


– Dennis sine sove- og spiserutiner –

Morgen kl. 08.00

Vi står opp klokken åtte hver dag. Tidligere lå vi til Dennis våknet, men nå er vi nødt til å ha på alarm for at ikke rutinene skal bli forskjøvet gjennom dagen, og han igjen er mer urolig på natten. Dette punktet her er derfor nesten det viktigste.

Frokost kl. 08:15

Etter morgenstellet får han grøt til frokost. Deretter får han leke litt på gulvet

Lur kl. 09:30

Han leker til klokken nærmer seg halv ti. Da er han stort sett alltid stuptrøtt, og vi legger han i vognen. Av og til går vi tur, men ellers ligger han hjemme i vognen sin.

Morsmelk når han våkner (vanligvis 10:15-10:30)

Denne luren er den eneste han får våkne når han ønsker. På natten og lur nummer 2 vekker vi han, men det er på denne luren han får justere søvnbehovet alt etter om han er veldig trøtt eller ei. Noen gang sover han kun en dupp på 20 min her, mens andre ganger kan han sove i 2-3 timer! Når han våkner får han melk.

Lunsj kl. 13:00

Vi er vanligvis ute og leker litt etter denne første duppen. Enten i hagen eller på en lekeplass i nærheten. Ellers er vi også på shopping eller ukens handletur på denne tiden. Noen ganger pakker vi derfor lunsjen med oss i stellevesken, for den gis nesten alltid nøyaktig klokken 13. Andre ganger spiser vi hjemme. Og hvis du trenger lunsj-inspirasjon har jeg skrevet om Dennis sine 3 favorittlunsjer i dette innlegget.

Morsmelk kl. 14:15

Etter enda litt mer leking og utforsking begynner han igjen å bli litt trøtt. Han får derfor morsmelk kvart over to.

Lur kl. 14:30

Og legges igjen halv tre. Denne luren har han nesten alltid i vognen hjemme. Men en sjelden gang tar han den i bilen om Christopher og jeg har en del ærend å gjennomføre.

Vekkes senest kl. 16:00

For at han skal være trøtt nok til kvelden kommer er vi nødt til å vekke han klokken 16. Han våkner ofte selv rett før dette.

Middag kl. 16:00

Da flytter vi oss rett til middagsbordet og spiser en deilig middag sammen. Dennis får ofte det samme som oss, bare tilberedt babyvennlig uten for mye salt, sterkt, melk etc.

Eventuelt morsmelk til mellommåltid ved behov

Etter middagen får han leke litt på gulvet igjen. Nå den siste uken har han fått leke på treningsmatten min, og det har virkelig fått fart på krypingen. Han står i krypestilling i en evighet hver eneste dag, og har begynt å forflytte armene når han står slik, men faller som oftest på magen etter første steg med føttene.

Kvelds kl.18:00

Grøt klokken seks på dager med bading, som er omtrent annen hver dag. Ellers får han grøt halv syv.

Bading kl.18:15

Etter grøten får han bade, og sitter vanligvis i badekaret sitt i rundt 20 minutter – han elsker det!

Morsmelk kl.18:45

Morsmelk i pysjen, i mammas armer, i stuen etterpå. Når han er ferdig å amme får jeg han til å sovne i armene mine.

Natt kl. 19:00

Før jeg bærer han inn i sengen sin.


Hvordan er sove- og spiserutinene til barnet ditt?

En kommentar om “Dennis sine spise- og soverutiner”

 1. For en skjønning. Virker som dere har noen fine rutiner 🙂 Har en jente på 6,5 mnd, men er ikke så lett å ha faste rutiner her enda, da hun ikke er så interessert i mat, tenner på vei og urolig søvn på nettene.

  Har noen spørsmål til «Ukens spørsmål» spalten din.

  – Hva er det beste med å vere mamma?
  – Hvordan går det med Kristoffer etter at han ble slått ned?
  – Hvilke babyutstyr har du vert mest fornøyd med, og hvilke kunne du klart deg uten? (Hadde vert kjekt med et innlegg om dette kanskje)
  – Hvor kjøper du klær til Dennis, er det en butikk som du anbefaler?

  Digger bloggen din! Er innom flere ganger per dag 🙂

Legg igjen en kommentar