Ukens spørsmål #49

Jeg starter der jeg avsluttet i ukens spørsmål, men ettersom jeg har mistet den forrige bloggen min har jeg dessverre også mistet spørsmålene jeg egentlig skulle svare på denne uken. Så dersom du var en av dem som spurte om noe forrige søndag, vær så snill å spør igjen, så skal jeg svare neste uke. Jeg tenkte jeg kunne ta noen spørsmål jeg har sett gå igjen både her, på facebook, snapchat og meldinger i stedet. Angående hacker saken!

Sa ikke du at du hadde fått bloggen din tilbake?

Jo, det stemmer. På den forrige bloggen skrev jeg at jeg hadde blitt hacket, men jeg var så heldig å få alt tilbake igjen (utenom ett innlegg), men så gikk det ett døgn og hackeren prøvde igjen. Forskjellen denne andre gangen var bare at han hadde lært av “feilen” kvelden før, og denne gang slettet han også sikkerhetskopieringen. Med andre ord forsvant alle spor fra bloggen min hos blogg.no og det er ingenting vi kan gjøre for å få det tilbake.

Har du vurdert å anmelde saken til politiet?

Ja, saken er allerede anmeldt. Det ble den daget etter at dette skjedde! Så selv om jeg har mistet veldig mange bilder, innlegg og minner kan jeg i det minste håpe at jeg får vite hvem dette faktisk var.

Har du ikke bildene på pcen din?

Nei, det har jeg dessverre ikke. Når jeg tar så mange bilder som jeg tar blir macen fort full, og jeg må tømme den med jevne mellomrom. Da går jeg igjennom bildene, tar vare på de aller viktigste (men langt i fra alle jeg egentlig vil) og sletter resten. “Jeg har dem jo på bloggen uansett…” har jeg tenkt. Litt for naiv! Nå har jeg derimot lært av egne feil, så til tross for at jeg blogger fra et mye sikrere domene, sikkerhetskopierer jeg også ALT på en egen harddisk. Jeg sikkerhetskopierer også innleggene og all teksten jeg skriver. Dette er en mulighet jeg ikke hadde når jeg blogget for blogg.no

Har du tatt kontakt med blogg.no for å få hjelp til å få bloggen tilbake?

Ja, det var det første jeg gjorde (begge gangene). Første gang gikk det kun en liten time fra bloggen ble slettet til alt var på plass igjen, mens denne andre gangen fant de som sagt ingen tegn til bloggen min i arkivene sine.

Hvorfor har du skiftet domene, i stedet for å bare lage en ny blogg på blogg.no?

For det første fordi jeg ikke ønsker å gå på samme smell igjen. Når jeg blogger fra eget domene følger det med en del mer ansvar, mer jobb og jeg er nødt til å promotere bloggen min bedre. I tillegg koster dette også penger, men likevel vil jeg si det er verdt det. På denne måten er det nemlig så og si umulig å bli hacket ettersom jeg oppbevarer alt på min egen mac, ikke i blogg.no sine arkiver.

For det andre ønsker jeg heller ikke å endre bloggnavn i frykt for å miste enda flere av dere. Jeg tror ikke jeg har funnet alle igjen enda heller, men nå finner dere meg i hvertfall om dere googler samme bloggnavn. Om jeg plutselig skulle kalt meg Fitnesslinntherese, mammatilDennis eller noe helt annet tror jeg sjansen for at de som ikke vet at jeg har startet på ny, skal finne meg igjen, er enda mindre!

Fyr løs med spørsmål til neste uke! I mellomtiden blir jeg superglad om du trykker på “liker” eller “del” på facebookknappen under her, og hjelper meg med å spre bloggen slik at følgerne mine skal finne meg igjen!

2 kommentarer om “Ukens spørsmål #49

Legg igjen en kommentar