Ny babyoppskrift: pannekaker med banan!!

Lunsjen jeg lagde til Dennis i dag var så god at jeg var nødt til å dele den med han. Oppskriften er nemlig ikke bare for babyer! Eldre barn og voksne kan helt klart spise dem de også, men jeg velger likevel å kalle dem nettopp babypannekaker fordi de er så babyvennlige. Inneholder kun egg, banan og havregryn – og smaker helt fantastisk!

Du trenger:

1 banan, 2 egg, 3 ss havregryn

Slik gjør du:

Kna bananen med en gaffel, knus så eggene og bland dem inn (obs; på grunn av allergier skal babyer alltid smake på kun plomme før de smaker på hele egg, så pass på at babyen din har spist eggeplomme alene uten reaksjon før du lager disse). Til slutt blander du inn havregrynene.

Nå kan du enten varme stekepannen og gå i gang med stekingen, eller så kan du ta alt i blenderen slik at det blir helt most (til de aller minste). Jeg tar dem rett i stekepannen til min sønn på 8 måneder! Jeg bruker en liten øse til å lage pannekakene slik at alle får samme størrelse. La dem steke til de blir faste (og har en gyllen farge på stekesiden) før du snur dem.

Oppskriften holder til 7-9 små pannekaker. Dennis spiste omtrent 1/3 av denne oppskriften til ett måltid. Ellers kan man selvsagt lage mange til fryselageret, og da anbefaler jeg å steke dem på takke i stedet for i pannen slik at det går litt fortere. De holder også et par dager i pose i kjøleskapet.

Kom gjerne med forslag til hvilke andre babyoppskrifter dere ønsker! Middager, dessert, lunsj, smoothie..?

2 kommentarer om “Ny babyoppskrift: pannekaker med banan!!”

Legg igjen en kommentar