Oppskrift: julekaker til baby!

Dere som har babyer rundt samme alder som min kjenner kanskje litt på den følelsen av at det er litt trist at man ikke skal gi så mange julekaker til de små. Vi trykker i oss både pepperkaker, kakemenn og et hav av ulike sorter, mens de små skal sitte på gulvet og kikke lengselsfullt etter julekakene. Vel, nå har jeg en oppskrift til dere som gjør det hele mye enklere!

Dette er nemlig julekaker som er veldig gode – både på næring og smak – til de aller minste. Dennis elsket dem! Han spiste også selv, jeg bare smuldret den opp i 6-8 biter på fatet hans, så nøt han én og én bit helt selv.

Du trenger:

2,5 dl babygrøtpulver, 1/2 ts bakepulver, 0,5 dl sammalt havre, 0,5 dl avkjølt margarin, eplemos fra ett eple, 2 eggeplommer

Slik gjør du:

Start med å skjære eple i to og fjerne kjerner og stilk. Skrellet behøver du ikke å fjerne. Kok så eple i ei kjele med vann i 5-6 minutter til det blir mykt. Bruk blenderen til mose eplet til eplemos.

Bland så alt det tørre sammen i ei bolle, og det våte i ei annen.

Deretter blander du de to bollene godt sammen. Deigen skal være fast, men ikke tørr. Bruk hendene til å kan den sammen til en stor ball.

Rull så deigen ut til ei lang pølse og del den i 24 like store biter. Rull hver av bitene til en liten kule og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Bruk så en gaffel til å kna dem flate.

Stek midt i ovnen på 180 grader i omtrent 15 minutter. La dem så avkjøles på rist.

Kjeksene må oppbevares i lufttett boks i kjøleskap og er holdbare i cirka ei uke.

Er det gøy med babyoppskrifter? Klikk på liker-knappen under her dersom du vil ha flere slike innlegg som dette, så ser jeg enkelt hvor mange som er interessert.

kilde

8 kommentarer om “Oppskrift: julekaker til baby!”

  1. Man kan vel bruke eggerstatning i stedet for eggeplommer? Jeg har et barnebarn som er allergisk mot egg 🙂

Legg igjen en kommentar