Hvem er egentlig denne rampenissen?

Det er noen som har spurt meg hva som er greien med denne rampenissen, og det kan jeg selvsagt fortelle dere! Tradisjonen kommer egentlig fra USA, der heter han elf on the shelf. Det finner mange varianter, noen har usynlig nisse, noen har denne alven som jeg har og noen har bare en vanlig nissefigur. Versjonen vi bruker går ut på at denne alven/rampenissen er sendt fra nordpolen for å passe på at barna er snille frem til julaften.

Han bor da inni veggen i huset vårt, har fått sin egen dør og greier. Her sover han om dagen og våkner til liv om natten. Da gjør han ofte morsomme rampestreker som barna synes det er veldig gøy å våkne opp til. Blir som en egen adventskalender! Men rampenissen kan også finne på rampestreker som fører til at man må bake pepperkaker, se julefilm eller gjøre noe annet gøy sammen som familie nå i den travle førjulstiden.

Ellers er det noen få regler man må følge, disse varierer også fra familie til familie, men stort sett er det disse som gjelder;

Rampenissen blir til en dukke når menneskene våkner.

Rampenissen må ikke røres, da mister han magien sin.

Rampenissen må heller ikke forstyrres på dagtid (banke på døren etc.) for da må han få ro til å sove.

Så, det var egentlig det! Skjønte dere litt mer av greia nå? Ellers kan jeg også nevne at Dennis selvsagt er altfor liten til å forstå noe av dette i år, men vi velger likevel å la rampenissen flytte inn ettersom det både er gøy for oss voksne, men også fordi det kan være gøy å se tilbake på for Dennis når han blir eldre. Da kan han se bilder av at rampenissen har bodd hos oss hver eneste Desember, til og med når han bare var en baby.

Har dere en rampenisse hjemme hos dere?

Legg igjen en kommentar