Dennis sin utvikling: 9 måneder

Herlighet, tiden går så fort at jeg har glemt helt å oppdatere dere på utviklingen til Dennis. Det var ikke før jeg fikk et spørsmål om det i kommentarfeltet her en dagen at jeg plutselig kom på at den nittende hadde passert, og Dennis allerede har blitt enda en måned eldre.

Han utvikler seg også veldig fort nå. Det er ikke så lenge siden han lærte seg å rulle fra rygg til mage, men likevel har han lært både å reise seg opp i krabbestilling, stå med støtte en liten stund og å sette seg opp. Sistnevnte har han kun gjort et par ganger, men hjertet mitt smelter like mye hver gang likevel. Han ligger på magen, strekker ut armene, løfter rumpa (slik at han står i krabbestilling) før han skyver seg bakover til rumpa kommer mellom hælene. Løfter den ene foten fremover, og vips, så sitter han.

Ellers fortalte jeg dere at helsesøster ble imponert over språkutviklingen hans på ni månederskontrollen. Han kan allerede si både mamma og pappa, og gjør nettopp det hundrevis av ganger hver eneste dag. I tillegg har han også lært seg å riste på hodet når han gjør noe han ikke har lov. Så når vi sier nei til han kikker han tilbake og rister på hodet.

Han sier også hei, tittei og takk inni mellom, og har faktisk sagt ollepappa én gang. Flinke lille sjarmøren min.

Ellers har han fremdeles null tenner, og ålingen går enda bare rundt og bakover. Han har forresten blitt mye flinkere til å fokusere på en enkelt ting de siste ukene. Kan studere en brødsmule i evigheter uten å bli lei. Dennis er også blitt kjempe flink til å spise selv, og spiser nå ofte middagen sin i små biter som han tar fra fatet og til munnen helt selv.

Fortell meg gjerne hvordan utviklingen til barnet ditt har vært den siste tiden!

3 kommentarer om “Dennis sin utvikling: 9 måneder”

  1. Ååh så herlig han er!! 😀 Så skjønn liten nissemann! 😀 Og ja han er veldig flink som sier mamma og pappa!! 🙂 Vår baby på 7 mnd sier mamm og dadda, noe vi selvfølgelig synes er kjempestas 😉

    Julian har eeendelig oppdaget føttene sine og smatter på tåfisene sine hver dag nå, hehe. Han har fortsatt ikke rullet rundt, men elsker å både sitte og stå (med hjelp selfølgelig) 😀 Tror ikke det er så lenge før han mestrer å sitte for seg selv, men det er den balansen da vet du. 😛

  2. Så fin han er ? det er jo ganske typisk at man er litt senere motorisk utvikla, hvis man er langt fremme språklig og omvendt. Krabbinga er sikkert rett rundt hjørne 🙂

Legg igjen en kommentar