Dennis følger absolutt ikke kurven sin!

Nå er vi vel hjemme igjen etter 9 månederskontrollen på helsestasjonen i dag. Litt trist at helsesøster har termin om én måned og at dette derfor var siste time hos henne før hun går ut i perm, men veldig glad på hennes vegne også. Håper bare vikaren er like hyggelig.

Kontrollen startet som vanlig med veiing og måling. Jeg ble litt overrasket over resultatet selv om jeg (som jeg nevnte i går) forventet at han kanskje hadde gått litt ned i vekt. På forrige kontroll veide han 9770 gram, og for å følge kurven sin skulle han egentlig veid 10 200 gram i dag. Det tallet var vi ikke i nærheten av engang! Dennis veide kun 9400 gram – det samme som han veide da han bare var 6 måneder gammel.

Han har altså gått ned en god del, og var nesten én kilo lettere enn han burde. Uansett, etter en god samtale med helsesøster om akkurat dette fant vi ut at vektnedgangen mest sannsynlig skyltes dårlig matlyst. Derfor må vi nå følge litt med på vekten hans, og skal tilbake rett over nyttår, og så et par ganger til før ettårskontrollen.

Ellers var lillemann 73 cm lang og 47 cm rundt hodet! Helt perfekt.

Utviklingen hans syntes hun var veldig fin, og han lå absolutt i rute. Hun ble også imponert over språket hans, og gliste stort da han plutselig ropte pappa klart og tydelig mens vi satt der. Så han er visstnok veldig tidlig ute når det kommer til språket, men litt sen når det kommer til tenner. De har han fremdeles ingen av!

Vi fikk også masse skryt for at Dennis er så smilende og blid hele tiden! Min lille stolthet.

6 kommentarer om “Dennis følger absolutt ikke kurven sin!”

 1. Altså, de der helsesøstrene skal man ikke høre på alltid…. de er så opptatt av vekt og blir hysterik bare det er litt vektnedgang…. må da være fornøyd når Dennis er frisk og rask ellers.

 2. Kan vell vær vekto berre jevne seg litt ut?:) eg va 4010 når eg var født og var 8800 når eg når eg var 1 år, og alltid vært lett etterpå uten at eg har hatt problem med da.

  Samma med dotter mi og☺️

 3. Malin: Ja, selvsagt. Om man har økt på samme linje hele veien er vel helsesøstrene fornøyde. Greien her er bare at kurven hans plutselig har gått nedover igjen, og det liker de ikke.. :-/

 4. Vår lille er 8mnd om noen dager, og på 8 mnd kontrollen var han bare 7725g, +61,5cm. Han har god matlyst, men er ekstremt aktiv. Klarer ikke å holde seg i ro. Så det er grunnen her til at han ikke går noe særlig oppover i vekt. Hvis Dennis i tillegg er svært aktiv og liten matlyst, vil jeg tro det ikke bare er for matlysten, men også for han er aktiv. Tok tid før helsesøster her skjønte det, men når hun fikk se han på gulvet på helsestasjonen, skjønte hun fort hvorfor vår ikke går så mye opp i vekt. Bare en liten tanke som helesøstrene ikke tenker på 🙂

 5. Har en venninne som også har hatt problemer med vektnedgang hos sin sønn. Etter at hun begynte å tilsette mer fett i måltidene gikk vekten sakte med sikkert opp over igjen. I tillegg til et mer stabilt blodsukker.
  Tips til fettkilder (bruk minst 1 ts i alle måltider):
  – kokosmelk (godt samen med most frukt, smoothie osv.)
  – kokosolje (veldig godt i grøt)
  – avokado
  – usaltet meierismør (i middager)
  – raps eller olivenolje.

  Smoothie med avokado, banan, kokosmelk, havregryn og en type frukt babyen din liker er et supert måltid med mye god næring å vokse på.

  Håper vekten til skjønne Dennis ordner seg, og at du ikke bekymrer deg altfor mye.

 6. For en herlig gutt dere har! 😀 Ingen grunn til bekymring ang vekten. Barn er så forskjellige og han ser jo rett og slett helt perfekt ut! 😀 Sikkert bare dårlig matlyst, som du nevnte! <3

  Og ja, for en fin og fotogen gutt. Han smiler jo rundt på hvert et bilde! 🙂

Legg igjen en kommentar