Dennis har fått navlebrokk!

I dag har vi vært på helsestasjonen for seksukerskontroll for Dennis! Der ble det gjennomført litt forskjellige kontroller, sjekker og målinger, men først av alt var det veiing. Vekten hans viste 4885 gram – så han vokser veldig fint, noe mammaen hans er veldig fornøyd med. Hodeomkretsen har også vokst – så fra å være 37 cm rundt hode ved fødsel var han nå 39 cm!

Etter veiingen hadde vi en samtale med helsesøster hvor vi blant annet spurte om navlen hans som har begynt å stikke veldig ut de siste dagene. Hun var usikker, så hun overlot til legen å svare på hva det kunne være. Helt til slutt inne hos helsesøster fikk Dennis rotavirusvaksinen – det er en drikkevaksine, og han drakk den fint rett fra sprøyten. Krysser alt jeg har for at han ikke får noen bivirkninger!

Etterpå satte vi oss ut på venterommet igjen, og mens vi satt der gav Dennis beskjed om at han var sulten. Og han var sulten AKKURAT NÅ. Så da hadde jeg ikke noe annet valg enn å brette frem puppen å begynne og amme. Etter et kvarters tid kom legen og ropte opp navnet vårt. Jeg avbrøt derfor ammingen og vi gikk inn for å gjennomføre siste del av seksukers-kontrollen! Dennis var blid og fornøyd, og begynte ikke å gråte en eneste gang under hele sjekken til tross for at legen dro, trykket, målte og styrte på.

Hun sjekket også navlen hans, og vi fikk beskjed om at han dessverre har fått navlebrokk. Men hun syntes likevel den så veldig fin ut, og trodde derfor at det kom til å fikse seg av seg selv. Vi skulle bare følge med på at det gikk an å trykke navlen inn i magen, og at den ikke ble hard, rød og øm.

Kontrollen gikk med andre ord veldig fint, så får vi håpe han ikke får for mange bivirkninger av vaksinen. Mange barn blir likevel veldig søvnige, urolige og trenger mer trøst opp til en uke etter vaksinen.