Gravidoppdatering: uke 39

Tidligere var disse innleggene noe jeg så frem til hver eneste uke, men nå må jeg innrømme at det er et større og større nederlag for hver uke som går. Jeg vil møte lille prinsen min NÅ!

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 39, og er med andre ord 38 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Forhåpentligvis ingen! Haha, neida, jeg skal PRØVE å være litt mer positiv i dag enn jeg har vært de siste ukene – selv om jeg gjerne skulle ønske det var ingen dager igjen, og fødselen starter like etter at dette innlegget er publisert er det nok veldig lite sannsynlig. SÅ, da får jeg heller svare 17 – for nå er det kun 17 dager igjen til termin.

Babyen er så stor som: Denne uken er babyen i magen så stor som en vannmelon! Og det merkes. Han tar større og større plass for hver dag som går, og jeg kjenner han har store problemer med å bevege seg der inne. Kanskje ikke så rart ettersom han er hele 50 centimeter lang, 3.2 kilo i starten av denne uken og 3.37 kilo i slutten av uken! Mest sannsynlig er lille Dennis større enn dette også ettersom han er estimert til å ha et vekstavvik på + 5%. Blir spennende å se om det stemmer!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Så absolutt! Bevegelsene hans er sjeldent noe annet enn vondt nå. Både han og jeg blir nok rimelig frustrert over den lille plassen. Han stanger, sparker og dytter med både armer, ben og hode slik at det ser ut som et romvesen som prøver å bryte seg ut der inne. Haha! Egentlig veldig komisk, vondt og ekkelt på samme tid. Skal prøve å filme igjen en av dagene – før det blir for sent.

Innkjøp: Hm, ukens innkjøp… Hva kan det være? Tror verken vi har kjøpt eller fått noe nytt til Dennis den siste uken. Derfor velger jeg å føre opp dåpsinvitasjonene på dette punktet. Jeg har tross alt kjøpt inn litt dill til dåpen – blant annet ark og pynt til invitasjonene.

Utstyr: Vi mangler ingenting annet enn prinsen selv. Måtte han komme ganske snart!

Ukens cravings: Vet dere hva, jeg har faktisk ikke hatt noen spesielle cravings denne uken. Sjokolademelken som har måttet ha fast plass i kjøleskapet i flere uker har jeg ikke like stort behov for lenger. Veldig deilig!

Plager: Hvor skal jeg begynne!? Bare det å komme meg bort til badet gjør helt sinnsykt vondt. Bekkenet verker mer enn noen gang tidligere. I tillegg har Dennis lagt seg så langt ned i bekkenet at hodet hans ligger og presser på nerver hele tiden. Dette gjør at det stråler og stikker smerter nedover lårene når jeg går. Eneste positive må være at kvalmen ikke har vært så ille den siste uken – tror bare jeg har kastet opp et par ganger på syv dager!

Halsbrann, maserier og murringer i korsryggen har jeg fremdeles. Satser på de neste plagene jeg får er fødselssmerter – da skal jeg glise fra øre til øre!

Kjønn på babyen: En liten prins!

Hvordan sover du om natten: Veldig urolig egentlig, men tror det er andre som har det verre. Jeg våkner 3-4 ganger i løpet av natten. Enten fordi jeg har vondt i korsryggen, fordi jeg må på do eller fordi bekkenet ber meg om å snu meg. Noen ganger våkner jeg også av maseriene jeg har hatt i et par uker nå.

Fødselsforventninger: Har så masse motivasjon til fødselen at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg! Jeg vil bare den skal starte, og gleder meg som et lite barn til jeg får tildelt fødestue og vet at det ikke er noen vei tilbake.

Humør: Litt opp og ned, men merker jeg blir veldig fort irritert og grinete ettersom jeg er så lei av å være gravid. Prøver likevel å holde meg positiv!

Neste kontroll: På onsdag nå om to dager! Da skal jeg til jordmor.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar