Gravidoppdatering: uke 38

Jaja, så ble det enda en gravidoppdatering, haha! Jeg sier likevel det samme denne gang – håååper dette er det siste!

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 38, og er med andre ord 37 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 24 dager igjen!

Babyen er så stor som: Denne uken sies det at babyen er så stor et gresskar. Mer nøyaktig så er han 3 kilo i starten av uken og 3,17 kilo i slutten av uken – dersom han er gjennomsnittlig stor. Nå har det seg likevel slik at vi fikk vite at Dennis har et vekstavvik på så lite som + 5%, og dersom han fremdeles følger den kurven er han 3150 gram i starten av uken og 3328 gram i slutten av uken. Lengden hans er nå 48 centimeter!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Det gjør jeg absolutt! Han beveger hele magen min selv om han bare rører litt på seg, haha, det ser sinnsykt brutalt ut til tider. Han har definitivt veldig liten plass der inne. Det merker jeg også når jeg sitter eller ligger, rumpa hans presser ofte opp mot ribbena mine.

Innkjøp: Noen ullplagg og en dress fra de kommende oldeforeldrene! Heldige, lille Dennis – han kommer i hvertfall ikke til å fryse.

Utstyr: Vi har alt, og venter bare på den lille skatten selv!

Ukens cravings: Sjokolademelk!

Plager: Mange vonde kynnere/maserier, vondt i bekkenet, veldig sliten nå for tiden. Disse siste ukene er definitivt tunge, så nå skal det bli godt å få han ut og ha kroppen min for meg selv igjen. Kvalme, halsbrann, oppkast og murringer i korsryggen kan forresten også listes opp på dette punktet.

Kjønn på babyen: En liten prins!

Hvordan sover du om natten: Veldig dårlig for tiden egentlig. Enten våkner jeg av at jeg må på do, har vondt i bekkenet, murringer i korsryggen eller vonde kynnere/maserier. Gleder meg til å bli ferdig og heller våkne av barnegråt!

Fødselsforventninger: Gleder meg en hel haug! Og selv om jeg føler meg tom for energi for tiden har jeg et helt lager liggende på lur som jeg skal hente frem i det fødselen starter. Nå har jeg sååå masse motivasjon for å gjøre mitt aller beste for å få dette barnet til verden på en så fin og naturlig måte som mulig!

Humør: Skal innrømme at det blir påvirket av det høye hormonnivået i kroppen min. Jeg merker at det skal mindre og mindre til for at jeg blir sint, lei meg eller plutselig bryter ut i full gråt. Er vel en god blanding av hormoner, utålmodighet, lite energi og rett og slett at jeg er veldig lei av å gå høygravid.

Neste kontroll: På onsdag! Da skal jeg til jordmor for den syvende og forhåpentligvis siste svangerskapskontroll!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar