Gravidoppdatering: uke 36

Så var vi kommet til uke 36, og selv om denne siste tiden er skikkelig tung er det godt å se at det sakte men sikkert går fremover likevel!

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I går gikk jeg inn i svangerskapsuke 36, og er med andre ord 35 uker + 1 dag på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Skremmende lite, wæ! Kun 37 dager igjen til termin.

Babyen er så stor som: Visstnok en honningmelon. Han er 45 centimeter lang fra topp til tå, og veier 2,59 kilo i starten av uken og 2,76 kilo i slutten av uken. Han begynner virkelig å få det trangt der inne nå. Det tror jeg både han og jeg merker!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, absolutt! Nå når han har blitt så stor kjenner jeg hver minste bevegelse han gjør. Om han så bare flytter litt på armen sin dytter den veldig hardt mot innsiden av magen min, og jeg kjenner det derfor ganske godt! Det skal likevel sies at bevegelsene kjennes veldig annerledes ut for tiden. Nå er de mye mer seige og langsomme enn de dyttende og raske bevegelsene jeg kjente for bare noen uker siden.

Innkjøp: Ukens innkjøp må være denne pysjamasen og det søte badehåndkle han fikk av oldemoren og oldefaren sin.

Utstyr: Mangler ingenting, og det føles godt! Nå kan han bare komme. Eller, fint om han venter et par dager slik at vi får gjort oss ferdig med oppussingen på soverommet og får flyttet sengen inn dit igjen. Nå sover vi jo faktisk i stuen, haha! Men når jeg tenker meg om kan Christopher gjøre det mens vi ligger på barsel også, sååå – han kan egentlig bare komme NÅ.

Ukens cravings: Sjokolademelk! Det eneste som frister av mat for tiden er påsmurt horn og sjokolademelk. Matlysten er en vits om dagen, og jeg får nesten ingenting ned. I går spiste jeg ett måltid, og så langt i dag har jeg spist et halvt horn… Ikke bra!

Plager: Med tanke på alle kontrollene vi har vært på denne uken vet jeg ikke om jeg orker å ramse det opp engang – det er så mange! Alt fra magesmerter til kvalme, halsbrann, bekkenvondt, høy puls og høyt blodtrykk. Lite matlyst kan jeg vel kanskje også ramse opp her? Huff, tror vi stopper der, ellers blir det veldig negativt her inne – og det vil jeg ikke!

Kjønn på babyen: En liten prins!

Hvordan sover du om natten: Stadig mer og mer urolig. Det er litt rart hvordan kroppen forbereder seg på alle våkennettene som venter allerede nå. Jeg kjenner bare at jeg gleder meg til jeg faktisk har en grunn til å våkne så mange ganger i løpet av natten – når Dennis trenger meg enten for mat, kos eller noe annet. Nå virker det bare meningsløst å ikke få sove skikkelig ut. Også går det også veldig mye ut over energinivået resten av dagen – for ikke å snakke om alle timene som går til å prøve å sove litt ellers i døgnet.

Fødselsforventninger: GLEDER MEG! Uansett hvor vondt det kommer til å gjøre så vil jeg bare at fødselen skal sette i gang nå. Jeg er rimelig klar for å bli ferdig med denne graviditeten, og det blir noen år til jeg skal gå gravid igjen – det kan jeg love dere!

Humør: Altfor negativt dessverre. Skal prøve å skjerpe meg!

Neste kontroll: Allerede i morgen! Da skal vi til vårt andre hjem – sykehuset – for å få en vekstestimering av Dennis. I går kveld ble han estimert til å være 2500 gram, men på onsdag kommer de til å gjøre det enda mer nøyaktig, så gleder meg til å se hvilket resultat de kommer frem til da. Tenk at han allerede er oppe på en normalfødselsvekt (2,5-4,5 kilo er nemlig området som regnes som normal fødselsvekt)!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar