Gravidoppdatering: uke 35

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 35, og er med andre ord 34 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: Kun 45 dager igjen til termin! Så utrolig spennende. Men enda mer spennende må det være at det bare er 14 dager igjen til uke 37. Da er Dennis ferdigutviklet og vil ikke lenger regnes som prematur om han blir født.

Babyen er så stor som: En kokosnøtt – men det må være en veldig stor en! Lille i magen er nemlig hele 44 centimeter lang, 2.38 kilo tung i starten av uken og 2.56 kilo i slutten av uken. I hvertfall om han ligger på gjennomsnittet, for nå kan det jo være store individuelle forskjeller. Derfor gleder jeg meg masse til neste onsdag, da skal vi nemlig på vekstestimering på sykehuset – og får ved hjelp av ultralyd vite akkurat hvor stor han er!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det gjør jeg absolutt! Han er en veldig aktiv liten kar – og det har jeg fått høre både fra familie, jordmor og lege.

Innkjøp: Ukens innkjøp er uten tvil alt det fine jeg fikk av farmor i slutten av forrige uke da vi var en tur innom Barnas Hus. En supersøt uro som jeg allerede har montert på sprinkelsengen. Den snurrer rundt og spiller den klassiske babymelodien. Adapter til vognen slik at bilstolen enkelt kan klikkes på understellet til vognen, og vi dermed slipper å dra med oss bagen om vi bare skal raskt innom butikken. Også veldig genialt dersom Dennis har sovnet på vei til butikken ettersom vi da slipper å vekke han for å legge han over i vognen!

Og ikke minst babycallen! Dette er den mest populære babycallen på markedet og har et hav av muligheter noe jeg synes er utrolig praktisk. Jeg var likevel ganske sikker på at jeg ikke ønsket videoovervåking på babycallen. Nå er barnerommet tross alt bare noen meter i fra både stuen og soverommet vårt, og da ser jeg virkelig ikke poenget med å ha en superavansert babycall. Denne er akkurat passe og helt perfekt for vårt formål!

Utstyr: INGENTING! Og det føles utrolig godt å kunne skrive det. Nå kan du virkelig bare komme, lille Dennis.

Ukens cravings: Sjoko, sjoko, sjoko, sjokolaaaaademelk!

Plager: Samme som tidligere; oppkast, kvalme, halsbrann og vondt i bekkenet – men har også hatt litt vondt i hodet. Satser på at dette var et engangstilfelle og ikke svangerskapsrelatert!

Kjønn på babyen: En liten gutt!

Hvordan sover du om natten: Veldig godt – eller veldig mye. Det vil si; jeg kan legge meg i halv elleve tiden på kvelden og sove godt over 12 timer, og likevel er jeg så trøtt at jeg er nødt til å sove et par timer på dagtid også. Ingen tvil om at babyen og svangerskapet stjeler veldig mye energi fra meg for tiden…

Fødselsforventninger: Gleder meg veldig. For selv om jeg vet det kommer til å bli veldig vondt føler jeg meg godt forberedt, og ser virkelig frem til å ta tak i denne enorme utfordringen!

Humør: Opp og ned!

Neste kontroll: Allerede nå på onsdag. Da skal vi på sjette svangerskapskontroll hos jordmor!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar