Gravidoppdatering: uke 34

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 34, og er med andre ord 33 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 52 dager igjen! Og med det er over 80 % av svangerskapet fullført.

Babyen er så stor som: En pakke kjeks! Selv om jeg ikke helt kan skjønne den sammenligningen med tanke på at han er 42 centimeter lang nå. Men mulig han er like stor som kjekspakken når han ligger sammenkrøllet inne i magen. Ellers veier han 2,18 kilo i starten av uken og 2,35 kilo i slutten av uken.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Det gjør jeg absolutt! I ett-halv to tiden om natten pleier han alltid å ha en skikkelig sparkerunde som gjerne varer i 20-30 minutter – og da gjør sparkene egentlig ganske vondt. Men ellers i løpet av dagen kjenner jeg ofte at han romsterer og snur på seg inni der med litt mer behagelig styrke på bevegelsene. Merker uansett at han begynner å få veldig dårlig plass der inne, stakkar.

Innkjøp: Ukens innkjøp må være dette vi fikk av mormoren og morfaren til Dennis! To par sokker, ei ullstrømpebukse og en bitteliten strømpebukse i den minste størrelsen. Tusen hjertelig takk!

Utstyr: Av utstyr mangler vi kun adapter til bilstolen slik at den kan festes på understellet til vognen, uro til å ha over sprinkelsengen, ei gardin eller sengehimmel til sengehimmelstativet vi har over vuggen og babycall. Det tror jeg var alt! Heldigvis er det ingen av disse tingene som haster veldig.

Ukens cravings: Jeg trodde det var vanlig å crave sitrusfrukter når man gikk gravid med gutt, og søtsaker når man går gravid med jente. Men de siste ukene har jeg hatt sinnsykt lyst på alt som er søtt og heter noe med sjokolade, så det finnes jammen unntak også. Sjokolademelk og lion-sjokolade har jeg hatt helt ekstremt lyst på!

Plager: Bekkenet gjør vondere og vondere, og nå skal det ikke mer enn et par minutter stående på kjøkken for at jeg skal få vondt. Å sette på en maskin med klær begynner også å bli veldig utfordrende, for det kjennes som ti tusen kniver stikker meg i hoften samtidig når jeg bøyer meg ned for å kaste klærne inn i vaskemaskinen.

Ellers har jeg funnet ut at jeg stort sett klarer å unngå å spy om morgenen hvis jeg står opp i fem tiden på natten og spiser noe. Haha, høres veldig sært ut – jeg vet! Men de siste dagene har jeg derfor spist ei pære, gårsdagens middagsrester eller noe annet superenkelt midt på natten – og det har gjort at jeg har klart å holde kvalmen i sjakk. Juhu!

Kjønn på babyen: Fremdeles en liten prins!

Hvordan sover du om natten: Litt opp og ned, men får vanligvis sove ganske godt til tross for omstendighetene, haha. Det vil si jeg våkner stort sett en gang for å gå på do, en gang for å spise og et par ganger fordi Dennis sparker så hardt – men bortsett fra det sover jeg ganske bra. Tar noen ganger litt lang tid før jeg sovner, men jeg skal absolutt ikke klage!

Fødselsforventninger: Tenker mer og mer på dette for hver dag som går, men føler meg egentlig ganske klar også. Tar det som det kommer, rett og slett. Men jeg håper jeg klarer meg med så lite smertelindring som mulig.

Humør: Ganske ok føler jeg selv!

Neste kontroll: Den 15.februar hos jordmor – og deretter er det den 22.februar på sykehuset for vekstestimering.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar