Gravidoppdatering: uke 32

Termindato: 30.mars 2017!

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 32, og er med andre ord 31 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 66 dager igjen! Og skremmende 217 dager har allerede passert – herlighet så fort det har gått.

Babyen er så stor som: Nå er babyen like stor som en bøtte med popcorn! Altså ikke disse små, søte bøttene jeg viser frem her, men de vanlige størrelsene – de man finner på kinoen. Mer nøyaktig så er han faktisk blitt hele 39 centimeter lang fra topp til tå, og veier 1,79 kilo i starten av uken og 1,95 kilo i slutten av uken. Lille babyen min er snart to kilo!

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det gjør jeg uten tvil! Om nettene er han blitt helt propell. Ellers har det roet seg litt på dagtid. Men dette er visstnok normalt når man kommer mot slutten fordi lille har mye mindre plass til å bevege seg. Kjenner han likevel godt hver eneste dag, så er absolutt ikke bekymret for det.

Innkjøp: Ukens innkjøp må bli hyllen som jeg kjøpte til rommet hans. Jeg gleder meg masse til å vise den til dere, vil bare få på plass noen kurver først!

Utstyr: Okei, nå tror jeg at jeg har klart å samle sammen ei liste over absolutt alt vi mangler; adapter til bilstolen slik at den kan festes på understellet til vognen, uro til å ha over sprinkelsengen, ei gardin eller sengehimmel til sengehimmelstativet vi har over vuggen, babycall, noen ammesingletter og en myk kosedress som jeg skal ha med meg på barsel. Det tror jeg var alt! Heldigvis er det ingen av disse tingene som haster veldig.

Ukens cravings: Fersken på boks! Nam! Kjøpte det på nærbutikken her en dagen da jeg plutselig fikk skikkelig lyst på denne godsaken! Veldig rart ettersom jeg verken har spist, sett eller tenkt på dette på årevis.

Plager: Halsbrann, oppkast, kvalme og vondt bekken. Det er vel de verste! Også har jeg en del vann i anklene av og til, men det kommer stort sett om kveldene.

Kjønn på babyen: En liten gutt.

Hvordan sover du om natten: Jeg sover faktisk veldig dårlig for tiden. Går på do tretusentohundreogfemtifire ganger i løpet av ei natt, og våkner for å måtte snu meg hvert femte minutt fordi bekkenet tuller seg helt til når jeg ligger i ro. Som om det ikke er nok tar det vel rundt et minutt å snu seg i sengen også. Alt er med andre ord blitt veldig tungt og slitsomt nå.

Fødselsforventninger: Jeg gleder meg mer og mer for hver dag som går. Utålmodig blir jeg også! Nå er det ikke lenger slik at jeg vil tiden skal gå sakte fordi jeg gruer meg til fødsel. Nei, nå vil jeg heller bare at fødselen skal starte, lillegutt kan komme ut og livet mitt kan gå tilbake til normalt. Fødselen tar jeg som det kommer, og fødebagen er snart ferdig pakket – gleder meg til å vise den til dere!

Humør: Til tross for mindre søvn må jeg innrømme at humøret er overraskende greit. Det kunne selvsagt vært mer stabilt, men alt i alt så går det helt fint altså!

Neste kontroll: På onsdag, i over i morgen, hos jordmor! Da er det tid for femte svangerskapskontroll, og jeg gleder meg masse til å se hva som har skjedd siden sist. Dette er første gang det har gått hele tre uker mellom kontrollene hos jordmor, tidligere har det vært maks to uker, så er spent på hva symfyse-målet vil vise nå.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar