Gravidoppdatering: uke 28

– Dersom han skulle bli født nå vil han ha veldig gode muligheter for å overleve –

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 28, og er med andre ord 27 uker + 0 dager på vei! Kun ei uke igjen av andre trimester.

Dager igjen av svangerskapet: 94 dager igjen!

Babyen er så stor som: En aubergine! 34 centimeter lang, og veier 1,1 kilo i starten av uken og 1,23 kilo i slutten av uken. Den neste måneden kommer til å være den kraftigste vokseperioden til lille! Han kommer faktisk til å legge på seg én kilo, altså doble kroppsvekten sin, i løpet av de fire neste ukene.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det gjør jeg absolutt, det virker som han aldri sover lenger, haha! Og jeg har faktisk kjent han hikke også nå. Noe så nusselig, bittesmå dult med jevne mellomrom!

Innkjøp: Ikke akkurat innkjøp, men jeg velger å si alt det fine vi fikk til Dennis på julaften. Det var alt fra klær til gåstol og møbler til rommet hans. Nå gleder jeg meg enda mer til han melder sin ankomst om mer eller mindre 3 måneder.

Utstyr: Mangler kun babycall. Men har store planer om å skru opp leandervuggen i taket i løpet av uken! Gleder meg sånn til å se den henge der – magisk og pen.

Ukens cravings: Ikke hatt noen spesielle cravings denne uken, faktisk – men om jeg absolutt skulle sagt noe hadde det blitt ost og kjeks. Selv om jeg klarer å kontrollere meg litt bedre nå!

Plager: Kvalme og oppkast! Blah, i dag morges kom det på gulvet på badet igjen. Og på selveste julaften klarte jeg å spy i det nydusjede håret mitt! Ellers er det det vanlige – en del halsbrann (spesielt om kveldene) og vondt i bekkenet. Men absolutt mulig å komme seg gjennom dagene enda, og jeg klager ikke!

Kjønn på babyen: En liten prins som jeg håper har masse etter pappan sin.

Hvordan sover du om natten: Varierer litt fra natt til natt, men kan vel innrømme at jeg ikke husker sist jeg sov natten igjennom.

Fødselsforventninger: Kjenner jeg gleder meg til fødselsforberedende foreldrekurs på sykehuset om et par uker nå. Skal bli godt å få vite litt mer om denne opplevelsen jeg skal igjennom om bare et par måneder.

Humør: Har vært bedre enn tidligere i følge kjæresten! Ikke like mye svinging, wuhu. Kanskje det har med julen og alt det fine den har å by på og gjøre.

Neste kontroll: Faktisk allerede i morgen! Da er det tid for 3D ultralyd! Nope, jeg klarte dessverre ikke å holde meg slik jeg hadde planer om. Så i morgen håper jeg at vi får noen nydelige bilder av ansiktet til lille gutten vår. Kommende tante og mormor skal også få være med, og de gleder seg nesten mer enn meg! Spennende. Deres første møte med lillegull.

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar