Gravidoppdatering: uke 27

Termindato: 30.mars 2017

Hvor langt på vei: I dag gikk jeg inn i svangerskapsuke 27, og er med andre ord 26 uker + 0 dager på vei!

Dager igjen av svangerskapet: 101 dager igjen, og om to små dager er det da endelig to-sifret tall igjen til termin. Herlighet som tiden flyr!

Babyen er så stor som: Like stor som en veldig stor kålrot! Han er nemlig 32 centimeter lang og veier 950 gram i starten av uken og 1075 gram i slutten av uken – med andre ord runder han kiloen denne uken. Så utrolig spennende, lillegull begynner å bli stor.

Kjenner du mye til den lille mageboeren: Ja, det gjør jeg absolutt! Derfor var det ekstra skummelt da jeg ikke hadde kjent han hele dagen på fredag nå som var. Heldigvis fikk vi se et bankende hjerte på ultralyden på føden – etter mye om og men (du kan lese hele historien her). Nå er han uansett tilbake i den aktive formen han vanligvis er i!

Innkjøp: Ukens innkjøp er nok dette som lille fikk av sine kjære oldeforeldre, sammen med flere supermyke pysjamaser og sokker som han fikk av mormoren og morfaren sin.

Utstyr: Babycall er vel det eneste vi mangler nå! Alt annet er endelig i boks. I hvertfall nå som jeg har fått både badesåper og -oljer til kveldsstellet av mamma i adventskalenderen min.

Ukens cravings: Fremdeles ritz kjeks med krydderost – det er helt sinnsykt godt, og jeg tror aldri jeg kommer til å få nok. Har likevel fått veldig lyst på klementiner også! Spiser gjerne både 4 og 5 stykker på en kveld – det aller beste er likevel ritz kjeks med krydderost og en klementinbåt. DA er jeg i himmelen!

Plager: En del halsbrann, sure oppstøt og oppkast, smerter i bekkenet (som bare ser ut til å bli verre og verre for hver uke. Dessverre er det lite å gjøre med det). Jeg har også blitt helt sinnsykt trøtt i det siste – sover gjerne til rundt klokken 10 eller 11, og er likevel trøtt igjen rundt klokken 20 om kvelden.

Kjønn på babyen: En liten prins! Som vi har fått bekreftet tre ganger på ultralyd nå – med andre ord er det så sikkert som det kan bli.

Hvordan sover du om natten: Våkner en del for å tisse, men utenom det har jeg sovet veldig bra den siste uken!

Fødselsforventninger: Tar det som det kommer. Har planer om å melde oss på fødselsforberedende kurs med omvisning på sykehuset snart. Fikk egentlig anbefalt å gjøre det i forrige uke, men har enda ikke fått fingeren ut! I morgen derimot – da SKAL jeg gjøre det.

Humør: Tar veldig lett til tårene om dagen – uansett om det er av glede, tristhet eller at jeg er sint. Veldig slitsomt, og håper jeg er litt mindre hormonell på julaften. Ellers kommer jeg vel til å gråte av takknemlighet etter å ha åpnet hver eneste gave!

Neste kontroll: Til jordmor på fredag!

Lik eller del gjerne via facebook-knappen under her dersom du likte innlegget!

Legg igjen en kommentar